Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: İngiltere, Hırvatistan engelini tek gol ile aştı – Hollanda ve Ukrayna’dan futbol resitali

EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), dün (13 Haziran) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. 2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalistlerini karşı karşıya getiren D Grubu ilk maçında İngiltere, Hırvatistan’ı Raheem Sterling’in attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Günün devamında C Grubu’ndaki maçların heyecanı yaşandı. Turnuvanın görece zayıf ekiplerinden Kuzey Makedonya ile karşılaşan Avusturya, Stefan Lainer, Michael Gregoritsch ve Marko Arnautovic’in golleri ile rakibini 3-1’lik skor ile yenmeyi başardı. Kuzey Makedonya’nın karşılaşmadaki tek golünü ise Goran Pandev kaydetti. Hollanda ile Ukrayna arasında oynanan günün son maçı ise futbol şölenine sahne oldu. 75. dakikaya Georginio Wijnaldum ve Wout Weghorst’un golleri ile 2-0 önde giren Hollanda, Andriy Yarmolenko ve Roman Yaremchuk’un gollerine engel olamayarak son 10 dakikaya 2-2’lik eşitlik ile girdi. Ancak üst üste yediği gollerin şokunu üzerinden atmayı başaran Portakallar, Denzel Dumfries’in kafa golü ile mücadeleyi 3-2 kazanmasını bildi. EURO 2020 heyecanı, bugün (14 Haziran) İskoçya-Çekya, Polonya-Slovakya ve İspanya-İsveç karşılaşmaları ile devam edecek.

İngiltere, Raheem Sterling ile güldü

EURO 2020’de dünün (13 Haziran) ilk maçı, 2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalistlerini karşı karşıya getirdi. 2018 yılındaki karşılaşmada rakibine boyun eğen İngiltere, başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda Hırvatistan‘ı konuk etti. Ev sahibi ekip, karşılaşmaya da hızlı başladı. Mücadelenin henüz 6. dakikasında Raheem Sterling’in pasında top ile buluşan Phil Foden, uzak kale direğine harika bir şut gönderdi fakat meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü. Bu pozisyondan iki dakika sonra ise Declan Rice, Hırvatistan’ın kalecisi Dominik Livakovic’i geçemedi. Ancak İngiltere, karşılaşmaya oldukça hızlı başlamasına rağmen ilk yarı boyunca aradığı golü bulamadı.

İlk yarıda oldukça kötü bir görüntü çizen Hırvatistan, ikinci yarıda da aynı performansına devam etti. İngiltere’de ise 57. dakikada sahne alan Raheem Sterling, takımını karşılaşmada öne geçiren golü kaydetmeyi başardı. Kalvin Phillips’in nefis ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan yıldız futbolcu, Livakovic engelini geçerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Golden sonra da oyun üstünlüğünü rakibine bırakmayan ev sahibi ekip, dakikalar 62’yi gösterdiğinde kaptanı Harry Kane ile mutlak gol şansından faydalanamadı fakat 1-0’lık skoru koruyarak karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmasını bildi. EURO 2020’ye üç puan ile başlayan İngiltere, grubundaki ikinci maçında 18 Haziran Cuma günü İskoçya ile karşılaşacak. Turnuvaya kötü bir başlangıç yapan Hırvatistan ise Çekya ile kozlarını paylaşacak.

İngiltere-Hırvatistan karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/trtspor/status/1404108802505379842?s=20

Raheem Sterling, İngiltere formasıyla çıktığı son 17 maçta 13 gol ve altı asistlik performans sergileyerek 19 gole doğrudan katkı sağlamayı başardı:

17 yıl 349 günlük olan Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonaları tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu:

https://twitter.com/England/status/1404100478292615172?s=20

İngiltere’nin Manchester City takımında forma giyen Raheem Sterling, İngiltere-Hırvatistan karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

https://twitter.com/EURO2020/status/1404098313482379265?s=20

Avusturya, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki ilk galibiyetini aldı

EURO 2020’de C Grubu, dün (13 Haziran) oynanan Avusturya-Kuzey Makedonya karşılaşması ile başladı. İlk 15 dakikalık bölümü dengede giden karşılaşmada Avusturya, dakikalar 18’i gösterdiğinde harika bir organizasyon ile golü buldu. RB Leipzig forması giyen yıldız futbolcu Marcel Sabitzer’in harika ortasını aynı güzellikte tamamlayan Stefan Lainer, takımını karşılaşada 1-0 öne geçirdi. Ancak Avusturyalı futbolcuların gol sevinci oldukça kısa sürdü. Franco Foda’nın öğrencileri, 28. dakikada üst üste hatalar yaparak Kuzey Makedonya’nın tecrübeli forveti Goran Pandev‘e gol pozisyonu hazırladı. Kaleci Daniel Bachmann’ın topu elinden kaçırması ile pozisyona giren Pandev, Kuzey Makedonya’nın Avrupa Şampiyonaları tarihindeki ilk golünü kaydetmeyi başardı. İlk 45 dakikalık bölüm, Goran Pandev’in bu golü ile 1-1 noktalandı.

Kuzey Makedonya karşısında beklenmedik şekilde kalesinde gol gören Avusturya, mücadelenin ikinci yarısına çok etkili başladı. Rakip kalede üst üste pozisyonlara giren Franco Foda’nın öğrencileri, 64. dakikada Michael Gregoritsch ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Gregoritsch, zor pozisyonda kafa vuruşunu gerçekleştirdi fakat Stole Dimitrievski, harika bir kurtarışa imza atarak topun fileler ile buluşmasını engelledi. Ataklarına ara vermeden devam eden Avusturya, aradığı golü 78. dakikada bulmayı başardı. Avusturya’nın dünyaca ünlü yıldızı David Alaba‘nın nefis ortasında top ile buluşan Gregoritsch, karşılaşma boyunca yapamadığını yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. Marko Arnautovic ise bitime bir dakika kala fileleri sarsarak karşılaşmanın skorunu belirledi. Kuzey Makedonya’yı 3-1 yenen Avusturya, böylelikle Avrupa Şampiyonaları tarihindeki ilk galibiyetini almış oldu. Franco Foda’nın öğrencileri, grubundaki ikinci maçında 17 Haziran Perşembe günü Hollanda ile karşılaşacak. Öte yandan gruba yenilgi ile başlayan Kuzey Makedonya, ikinci maçında Ukrayna karşısında ilk galibiyetini arayacak.

Avusturya-Kuzey Makedonya maçının özet görüntüleri:

https://twitter.com/trtspor/status/1404151590437675008?s=20

37 yaşındaki Goran Pandev, Kuzey Makedonya’nın Avrupa Şampiyonaları tarihindeki ilk golünü attı:

İspanya’nın Real Madrid takımının futbolcusu David Alaba, Avusturya-Kuzey Makedonya maçının oyuncusu seçildi:

https://twitter.com/EURO2020/status/1404138817737658380?s=20

Hollanda, futbol resitalinin galibi oldu

Hollanda ile Ukrayna, günün kapanış karşılaşmasında kozlarını paylaştı. Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan Johan Cruijff Arena’daki karşılaşmaya ev sahibi ekip, çok etkili başladı. Mücadelenin henüz ikinci dakikasında rakip kalede tehlike yaratan Portakallar’da Memphis Depay, kaleci Georgiy Bushchan’ı geçemedi. Ataklarına hız kesmeden devam eden Hollanda, bu sefer de Georginio Wijnaldum ile mutlak gol şansından faydalanamadı. Denzel Dumfries’in ortasında zaman kaybetmeden vuruşunu gerçekleştiren yıldız futbolcu, meşin yuvarlağı az fark ile dışarıya gönderdi. Karşılaşmaya tutuk başlayan Ukrayna ise rakibinin bu baskısını bir müddet kırmayı başardı fakat ilk yarının son bölümlerinde kalesinde üst üste gol pozisyonları vermeye devam etti. 39. dakikada Wijnaldum ile gole yaklaşan Portakallar, bu pozisyondan bir dakika sonra ise Dumfries ile gole çok yaklaştı. Hollanda, ilk yarıda üstün bir görüntü çizmesine rağmen soyunma odasına 0-0 eşitlik ile gitmekten kurtulamadı.

Frank de Boer’in öğrencileri, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan ekip oldu. Rakip kaleyi ablukaya alan ev sahibi, dakikalar 52’yi gösterdiğinde Wijnaldum ile aradığı golü bulmayı başardı. Dumfries’in ortasında top, kaleci Bushchan’dan sekti. Wijnaldum ise Bushchan’dan seken topu düzgün bir vuruş yaparak ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. Hollanda, bu golden altı dakika sonra da Wout Weghorst ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Ancak karşılaşmada 2-0 geriye düşen Ukrayna, pes etmeyerek dört dakika içerisinde skora eşitliği getirdi. 75. dakikada sol kanatta topla buluşan , Andriy Yarmolenko, ceza sahası dışından harika bir gole imza atarak takımını maça yeniden ortak etti. Yarmolenko’nun golünün şokunu atlatamayan Hollanda, dakikalar 79’u gösterdiğinde ise Roman Yaremchuk’un golüne engel olmayı başaramadı. Son 10 dakikalık bölüme beraberlik ile girilen maçta ev sahibi ekip, rakip kaledeki baskısını iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Portakallar’ın bu baskısı, 85. dakikada gol ile sonuçlandı. Nathan Ake’nin ortasında kafa vuruşunu yapan Denzel Dumfries, skoru 3-2’ye getirdi ve Hollanda’nın gruba üç puan ile başlamasını sağladı. Hollanda, grubundaki ikinci maçında 17 Haziran Perşembe günü Avusturya ile karşılaşacak. Turnuvaya mağlubiyet ile ”merhaba” diyen Ukrayna ise Kuzey Makedonya ile kozlarını paylaşacak.

Hollanda-Ukrayna karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/trtspor/status/1404196887020855296?s=20

Andriy Yarmolenko’nun nefis golü:

https://twitter.com/trtspor/status/1404175803903102988?s=20

Hollanda takımlarından PSV Eindhoven’ın futbolcusu Denzel Dumfries, Hollanda-Ukrayna karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

https://twitter.com/EURO2020/status/1404185633539645445?s=20

C Grubu’nda birinci hafta sonucunda puan durumu:

1) Avusturya: 3

2) Hollanda: 3

3) Ukrayna: 0

4) Kuzey Makedonya: 0

Robert Lewandowski

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

EURO 2020, bugün (14 Haziran) oynanacak üç karşılaşma ile devam edecek. D Grubu’nda yer alan İskoçya ile Çekya, Türkiye saati ile 16.00’da karşılaşacak. Günün devamında E Grubu’nda mücadele eden takımlar sahne alacak. Polonya ile Slovakya, Türkiye saati ile 19.00’da karşı karşıya gelirken İspanya, Türkiye saati ile 22.00’de İsveç karşısına çıkacak.

D Grubu’nda yer alan İskoçya ve Çekya’nın EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz:

E Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.