Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

19. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 19 Haziran’da başlıyor

Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 19-29 Haziran 2021 tarihleri arasında Filmmor’un internet sitesinde çevrimiçi düzenlenecek.

Festivalde, “Kadınların Sineması”, “Kendine Ait Bir Cüzdan”, “Gökkuşağının Altında”, “Yerel Siyaset Yerinden Sinema”, “65+ Candır” ve “Feminist Bellek” bölümlerinde, onlarca ülkeden 48 film izleyici ile buluşacak.

Ayrıca festivalde panel, söyleşi vb. etkinlikler de yer alacak. Kadınlar belgeselden animasyona, mülteci sorunlarından regl sancılarına, kendilerinin ve dünyanın dertlerini, hayallerini, deneyimlerini özgün dilleri ve üslupları ile anlatacak.

Dayatılan kalıplara, kurallara, aşağılanan beden hallerine karşı “Bedenimiz Bizimdir” diyerek hazırlanan bölümde beş film yer alıyor:

● Bazı Günler – Mawrgan Shaw

● Benim Adım Klitoris – Lisa Billuart, Daphné Leblond

● Küçük Balerinler – Anne-Claire Dolivet 

● Menarş – Alexane Richard, Axelle Vaussier, Pauline Herlin, Adam Chahboun, Teresa Guarnido Flores

● Merhem – Rebecca Bristoll

Tüm film ve etkinlikler, Filmmor‘un sitesinden kayıt yaptırarak İngilizce-Türkçe, altyazı-çeviri ile ücretsiz olarak izlenebilecek. Festivalin yine çevrimiçi yapılacak kapanışında 2020 yılının Altın Bamya Ödülleri de açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.