Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi paylaşımlar ile ilgili TTB’den açıklama – Şebnem Korur Fincancı: “Soruşturma başlatacağız”

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen Aleviler’e yönelik ayrımcı, ırkçı ve cinsiyetçi sözler büyük tepki çekti. Sarıhasanoğlu’nun Twitter hesabındaki geçmiş yıllara ait paylaşımlarda, Aleviler’e ve Kürtler’e yönelik cinsiyetçi, ırkçı ve ayrımcı ifadelerin kullandığı görüldü. 

Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen Twitter hesabından, 2013 ve 2014 yılında Aleviler ve Kürtler’e yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullanılan tweet’ler atılmıştı. Tweet’lerden birinde Aleviler’e yönelik, “Olsa da bir Alevi kız sevsek :) Esmerinden taş gibi. Fantezimi hayata geçirecek yok mu bir kısrak” ifadesi yer alıyor.

Aynı Twitter hesabından, Kürtler’e yönelik, “Her Türk asker doğar da her Kürt ne doğar ;)” yazıldı.

Konuyla ilgili Medyascope‘a konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, soruşturma başlatılacağını söyledi.

Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen paylaşımları suç duyurusu olarak kabul ettiklerini söyleyen Fincancı, “Böyle iddialar ortaya atıldığında, bu tür paylaşımlar söz konusu olduğunda, meslek örgütü TTB olarak ve olay nerede olduysa o ilin tabip odası bir sorumluluk taşır, gerekli araştırmayı başlatır. Bu olayda da kişi İstanbul’da olduğundan, İstanbul Tabip Odası’na bağlı soruşturma başlatılacak. Bu paylaşımı yaptığı iddia edilen kişiye soru yöneltilir. Fotoşop olabilir, soruşturma açılırsa soruşturmacı atanır TTB tarafından. Yönetim kurulu, soruşturmacının önerileri doğrultusunda Onur Kurulu’na yönlendirir. İtiraz her aşamada oluyor. Yüksek Onur Kurulu’ndan sonra nihai karar alınır. Dolayısıyla, suç duyurusu olarak kabul ediyoruz basında yer alan bu tarz haberleri” dedi.

İstanbul İl Sağlığı Müdürlüğü ise konuya ilişkin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Basında yer alan iddialar hakkında müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, gerçekleri bulma adına adli ve idari süreçler devam etmektedir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler