Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Levent Köker ile Hukuk ve Demokrasi (31) – “Bir kez daha: Demokratik Türkiye’nin yolu Kürt sorununun barışçı çözümünden geçiyor!”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi olayı, siyasi tarihimize damgasını vurmuş olan karanlık hadiselerden sonuncusu. Karanlık, olayın failinin kimliği, ilişkileri, bu eylemi gerçekleştirmek için sahip olduğu silahı nasıl temin ettiği, planlama faaliyetlerini nasıl yürütebildiği gibi soruların cevaplandırılmasıyla aydınlatılabilecek. Türkiye yargısı bu kez böyle bir aydınlatmayı başarabilecek mi, göreceğiz. Yakın tarihimiz pek umut vermiyor ama özellikle 7 Haziran-1 Kasım 2015 arasındaki tecrübe artık iyice kanıtlamış olmalıdır ki siyasi partiler başta olmak üzere tüm toplumsal örgütlerin karanlığı aydınlığa çevirme yönündeki baskısı hayati bir öneme sahiptir. Ayrıca, bu menfur olay bir kez daha göstermiş olmalıdır ki HDP’siz, daha doğrusu HDP’nin temsil ettiği toplumsal ve siyasi sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm talepleri ciddiye alınıp, geleceğin demokratik Türkiyesi’ni inşa etmenin bileşenleri haline getirilmeden Türkiye’de aydınlık bir gelecek tasavvur etmek de mümkün değildir. Hatırlanacağı üzere, 7 Haziran seçimlerinde AKP iktidarı sona ermiş ama başka “bilinmeyen” sebebler yanında, ağırlıklı olarak HDP’nin dışlanması nedeniyle bir hükümet kurulamamış, sonraki katliamlarla dolu süreç içinde Türkiye, bugünkü demokrasiden uzak rejime savrulmuştu. Şimdi, daha demokratik bir rejim talebini, 7 Haziran’daki bu yanlışa bir daha düşmeksizin oluşturma zorunluluğu belirmiş olmaktadır. İzmir cinayeti, hiç değilse bu zorunluluğun fark edilmesi ve gereğinin yapılması için acılı da olsa bir vesile olabilsin.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.