Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmin başkenti Antalya konuşuyor (11) – Seyahat kısıtlamasını kaldıran Rusya’dan binlerce turist geliyor

Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları sebebiyle Rusya’nın Türkiye’ye 15 Nisan’dan bu yana uyguladığı seyahat kısıtlaması, bugün (22 Haziran) son buldu. Rusya’nın başkenti Moskova’dan Türkiye’ye gelen ilk uçak sabah saat 05.40’ta Antalya Havalaanı’na indi. Seyahat kısıtlamasının sona erdiği bugün, toplam 44 uçak ile 13 bin 400 turistin Antalya’ya inmesi bekleniyor.

Turizm sezonunun başladığı nisan ayının ortasında uygulanan seyahat kısıtlaması yüzünden, Antalya’nın turizmdeki en büyük hedef pazarı olan Rusya, Almanya ve İngiltere’den turist hareketi durmuştu. Koronavirüs salgını sebebiyle iki sezondur zor günler geçiren turizm sektörü, Rusya’nın seyahat kısıtlamasına son vermesi ile nefes aldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ferit Turgut, inen uçakların ekonomik buhranda olan turizm sektörü için umut verici olduğunu söyledi. Turgut, “Bugün 44 uçak ile ilk misafirlerimiz Antalya’ya geliyor. Bugünden itibaren artarak devam etmesini bekliyoruz. Kapalı otellerin açılması ile turizm dinamikleri tekrar canlanacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.