Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı 1 Temmuz’da başlıyor – Doç. Dr. Süda Tekin: “Salgın henüz bitmiş değil, ikinci doz aşılar başlamadığı için toplum bağışıklığı kazanılmadı”

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz’dan sonra kaldırılacak kısıtlamalara ilişkin bir genelge yayımladı. Genelgeye göre 1 Temmuz’da, sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirlerarası seyahat yasağı tamamen kalkacak. Faaliyetlerine ara veren tüm işyerleri ile sinemalar tekrar açılacak. Müzik yayınları saat 24.00’e kadar yapılabilecek. Kahvehane, kıraathane gibi işyerlerinde oyun oynatılmasına dair kısıtlamalar kaldırılacak. Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere izin verilecek. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLIMIK) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Süda Tekin ile kısıtlamaların kaldırılması ve aşılama programında son durumu konuştuk. Tekin, “Salgın henüz bitmiş değil, ikinci doz aşılar başlamadığı için toplum bağışıklı kazanılmadı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.