Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Film setindeki silahları gerçek sanmak ve yanlışta ısrar

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun önünde görüntülenen ve daha sonra dizi çekimi için orada oldukları açıklanan silahları konu aldı. Silahların fotoğraflarının ilk olarak KRT TV’nin ana haber sunucusu Zafer Arapkirli’ye ulaştırıldığını ancak Arapkirli’nin “Yahu dizi çekimi için filandır. Taklit silahtır” diyerek konunun üzerinde durmadığını ifade eden Bildirici, daha sonra aynı fotoğrafların “Öğrenci yurdundan çıkan silahlar” başlığıyla Odatv internet sitesinde haber olduğunu aktardı.

Mavi Film Yapım’dan Ömer Sevinç’in Twitter hesabı üzerinden “Türkiye’de habercilik bu işte. Film seti orası. Bizzat setinde çalışıyorum. Askeri danışmanlarımızın olduğu film seti üstelik. Gelip sorsaydınız anlatırdık ama işte” diyerek haberi yalanladığını söyleyen Bildirici, daha sonra KADEM başta olmak üzere oyuncular ve ilgililerden gelen yalanlamalara karşın Odatv’nin bu sabah (28 Haziran) “Kız öğrenci yurdu silah deposu mu? TRT ve KADEM açıklama yaptı / Emniyet suskun” başlığıyla konu hakkında bir haber daha yayınladığını ve silahların gerçek olduğuna dair yeni veriye ulaşılamamasına rağmen düzeltme yapılmayarak ilk haberde ısrar edildiğini aktardı.

“Klasik bir gazetecilik yöntemi bu. Yanlış çıkan bir haberi savunmak için yeni gerekçeler, yeni sorular üzerinden haklılık zemini aranır. Halbuki o silahların gerçek olduğuna inanmışsanız bile, bir belgesel çekimindeki imitasyon silahlar olduğu ilgililer tarafından açıklanmış, siz de gazeteci olarak tersini kanıtlayacak hiçbir yeni veriye ulaşılamamış iseniz tek yol kalır, o da haberi düzeltmek ve özür dilemek” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.