Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in, “FETÖ borsasının mucidi” olduğunu iddia ettiği Cihan Ekşioğlu’nun beş şirketinden üçü savunma sanayiinde

Sezgin Baran Korkmaz ile yakınlığıyla gündeme gelen ve Paramount Otel’e tankla girdiği öne sürülen Cihan Ekşioğlu’na birçok suçlama yönelten suç örgütü lideri Sedat Peker, Ekşioğlu’nun FETÖ borsasının mucidi olduğunu iddia etti. Peker ayrıca, Ekşioğlu’nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da gizli kasalarından biri olduğunu öne sürdü.

Cihan Ekşioğlu ismi Sezgin Baran Korkmaz ve Paramount Otel ile ilgili iddialarla gündeme gelmişti. Sedat Peker, dünkü (28 Haziran) Twitter paylaşımlarında Ekşioğlu hakkında yeni iddialar ortaya attı. Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun Ekşioğlu’na koruma ekibi ve tahsisli plaka verdiğini ileri sürerken, FETÖ borsasını kuranlardan birinin Ekşioğlu olduğunu iddia edip, “Yaşın genç olsa da FETÖ borsasının ilk kurulmasındaki mucitlerden biri sensin” dedi.

Soylu’nun gizli kasalarından biri olduğunu öne sürdüğü Ekşioğlu için Peker, “Zengin işadamlarını önce CİMER’e şikayet ettirip sonra terör savcılarından soruşturma evrakı çıkartıp birçok namuslu insanın mal varlığına çöktünüz” diye yazdı.

Peker’in paylaşımları şöyle:

“Süslü sülünün manevi evladı benim de eski kardeşim cihan ekşi, bu olaylar patladığında seni halaoğlu vasıtasıyla uyarmıştım. doncu sülümanın lehine basındaki ve iş dünyasındaki tanıdıklarınla lobi çalışması yapma demiştim. Ancak gelen bilgiler yaptığın yönünde (sen bunu hak ettin)”

Cihan Ekşioğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

“Süslü sülü sana o kadar çok değer veriyor ki herkese bir tane koruma polisi verirken sana ekip koruması verdi, korumalar için de RenaultSymbol ve tahsisli plaka verdi (korumanın ekip olarak verilmesi çok olağan üstü bir durumdur) Gerçi senin patlayacağını anlayınca koruma kararını ve araç tahsisini 15 gün önce iptal etti. Yurt dışına kaçma diye de pasaportunu da iptal etti (şimdi anlatacağım olayların patladığında ben iptal ettim diyip kendini kurtarmak için ancak nafile). Yaşın genç olsa da fetö borsasının ilk kurulmasındaki mucitlerden biri sensin.

“Fetönün en önemli prenslerinden olan burak başlıları ayarlayıp onunla iş birliğine gittiniz. İlk işiniz Ukrayna’nın Lviv şehrindeki Victoria Gardens alışveriş merkezine çöktünüz. O alışveriş merkezinin gerçek sahibi olan A… hakkında Sabah gazetesinde zekeriya özü yurtdışına kaçıran kişi diye haber yaptırıp adamın Türkiye’ye gelmesine engel oldunuz. Yapılan tahkikatlarda böyle olmadığı anlaşılsa da adam bir daha Türkiye’ye gelmedi. burak başlılar arkadaşı olduğu için Ukrayna’daki alışveriş merkezini onun üzerine yaptı. Siz de 66 milyon dolara satıp parayı bölüştünüz. Bu senin ilk parayı bulduğun fetö borsası işindi. Tabi sonra burak başlıları fetöden kurtarman gerekiyordu. Dosyaya bakan İstanbul adliyesindeki terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan ile görüşüp dosyayı kapattınız, sözde itirafçı yaptınız.”

Cihan Ekşioğlu ve Tuğrul Türkeş

Cihan Ekşioğlu kimdir?

Cihan Ekşioğlu, 1979 Ordu-Mesudiye doğumlu. Yönetim kurulu başkanı olduğu EKBA Holding’in çatısı altında İstanbul Yapı, CEMD Defence, CEMD Technology, ICE Defence Savunma Teknolojileri ve Martebd INC şirketleri yer alıyor. Holdingin web sitesinde yazdığına göre, bu şirketlerden CEMD Defence, ICE Defence Savunma Teknolojileri ve Martebd INC, savunma sanayii alanında “taktik, operasyonel ve stratejik seviyede” faaliyet gösteriyor.

Cihan Ekşioğlu ve Binali Yıldırım

Ekşioğlu, Euronewsport’a verdiği bir röportajda, “Sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğünde savunma sanayiinde önemli bir hareket başlatıldı. Uçak, tank, gemi gibi birçok alanda milli projeler geliştiriyoruz. EKBA Holding olarak biz de insansız hava aracı üretiyoruz. Tamamen kendimiz üretiyoruz. İnsansız ve silahlı ile silahsız drone üretiyoruz. Bunları kendi yatırımlarımızla yapıyoruz. Fakat bu konudaki gelişim için sayın cumhurbaşkanımızın istekleri ve firmalara olan destekleri çok önemlidir” demişti.

Cihan Ekşioğlu aynı zamanda Dünya Engelliler Vakfı‘nın da başkanlığını yürütüyor.

Cihan Ekşioğlu ve Steven Seagal
Cihan Ekşioğlu ve Jean Claude Van Damme

Süleyman Soylu, Binali Yıldırım, Tuğrul Türkeş ve daha birçok siyasetçiyle yan yana fotoğrafı bulunan Ekşioğlu’nun albümünde, 2019’da Bodrum’da ağırladığı ABD’li aktör Steven Seagal ve Paramount Otel’i ziyaret eden Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme da yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.