Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu: “Danıştay’ın soruşturma izni verdiği eski kayyum belediye başkanı, oyuncak ihalesini bile ‘afet ve acil durumlar’ kapsamına alarak düzenlemiş”

2019 yılındaki yerel seçimler öncesi Tunceli Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında ihalelerde usülsüzlük yaptığı ve rekabet ortamı sağlamadığı gerekçesiyle Danıştay tarafından soruşturma izni verilirken, Medyascope yayınına konuk olan şu anki Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, oyuncak ihalesinin dahi afet ve acil durumlar kapsamına alınarak ve şehir dışından firma çağrılarak yapıldığını ve bunun Danıştay tarafından tespit edildiğini söyledi.

Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, amaçlarının kin gütmek, hedef seçmek olmadığını, ilkeli ve şeffaf belediyecilik kapsamında yapılmış ihaleleri incelemek olduğunu belirterek, “Bir komisyon kurduk, şüpheli ihaleleri tespit ettik ve İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedik. Bakanlık soruşturma izni için dosyayı hakkında soruşturma izni istenen valiye gönderiyor. O da kendisine bağlı bir memura rapor hazırlatarak kendisi hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığını belirtince bakanlık o minvalde karar veriyor. Bunun üzerine biz konuyu Danıştay’a taşıdık ve Danıştay kayyum belediye başkanı hakkında soruşturma açılmasına izin verdi” dedi.

Maçoğlu, eski kayyum olan valinin, kendisini denetleme görevini emrindeki bir memura vermesinin yasal olsa bile etik olmadığını da belirterek, “Danıştay’ın kararına göre beş ihalede sorun var. Çocuklara dağıtılmak üzere düzenlenen oyuncak ihalesi bile acil ve doğal afetler kapsamına sokularak doğrudan temin yoluyla alınmış. Artık bundan sonrası müfettişlerin yapacağı incelemeye kalmış. Biz olayı yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.