Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de İtalya’nın finaldeki rakibi belli oldu: İngiltere, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finale yükseldi

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) İtalya’nın ardından finale yükselen ekip, dün akşam (7 Temmuz) oynanan İngiltere-Danimarka karşılaşmasının ardından belli oldu. Turnuvanın favorilerinden İngiltere, Danimarka karşısında Mikkel Damsgaard’ın 30. dakikada attığı harika frikik golü ile 1-0 yenik duruma düştü. Ancak Üç Aslanlar, 39. dakikada Simon Kjaer’in kendi kalesine attığı gol ile skora dengeyi getirmeyi başardı. İngiltere, bu golün ardından rakip kaleyi abluka altına almasına rağmen tecrübeli kaleci Kasper Schmeichel’ı geçemedi ve maçın normal süresi 1-1’lik eşitlik ile sonuçlandı. Ev sahibi ekip, Schmeichel engelini ise 104. dakikada kazanılan penaltı vuruşu ile aştı. Yıldız kaleci, Harry Kane’in kullandığı penaltıyı kurtarmayı başardı fakat Kane, dönen topu ağlara göndererek İngiltere’yi 55 sene sonra büyük bir turnuvada finale taşıdı. EURO 2020’nin kazananı, 11 Temmuz Pazar günü Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak İngiltere-İtalya karşılaşmasının ardından belli olacak. 

E5uX7GeXEAMp5Ic.jpg

İngiltere, EURO 2020 finalinde İtalya’nın rakibi oldu

EURO 2020’de İtalya’nın ardından finale yükselen ekip, dün akşam (7 Temmuz) oynanan maçta Danimarka’yı 2-1 yenen İngiltere oldu. Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie‘nin yönettiği mücadele, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda oynandı. Seyircisinin desteğini arkasına alan İngiltere, Danimarka karşısında mücadeleye hızlı başladıı. Raheem Sterling ile 13. dakikada etkili olan ev sahibi, bu pozisyonda tecrübeli kaleci Kasper Schmeichel’ı geçemedi. Ancak Danimarka, dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü eline almayı başardı. Sağlı sollu ataklar ile İngiltere kalesine gelmeye başlayan İskandinavya temsilcisi, maçtaki ilk tehlikeli pozisyonuna 25. dakikada girdi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mikkel Damsgaard’ın harika şutunda top, Jordan Pickford’ın bakışları arasında dışarı çıktı. Danimarka’nın 20 yaşındaki yıldızı Damsgaard, bu pozisyondan beş dakika sonra fileleri sarsmayı başardı. Yaklaşık 25 metrelik mesafeden kazanılan duran topu kullanan genç yıldız, mükemmel bir gole imza atarak skoru 1-0’a getirdi. Ancak İngiltere, kalesinde yediği bu golün şokunu kısa süre içerisinde atlattı. Dakikalar 38’i gösterdiğinde Sterling, yakın mesafeden yaptığı vuruşta Schmeichel’ı geçemedi. Ev sahibi, bu pozisyondan yalnızca bir dakika sonra ise skora dengeyi getirdi. Danimarka’nın kaptanı Simon Kjaer, Bukayo Saka’nın sağ kanattan açtığı ortaya ters bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. Finale yükselecek ekibi belirleyecek maçın ilk yarısı, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi.

İngiltere, mücadelenin ikinci yarısında hızlı başladı. 55. dakikada duran top şansı yakalayan ev sahibinde topun başına Mason Mount geçti. Mount’un ortasına yükselen Harry Maguire, kafa vuruşu ile takımını öne geçirmek istedi fakat Kasper Schmeichel, bir kez daha gole izin vermedi. Dakikalar ilerledikçe rakip kaleyi abluka altına alan İngiltere, girdiği gol pozisyonlarını ise değerlendirmeyi başaramadı. Danimarka’nın tecrübeli kalecisi Schmeichel, 90 dakika boyunca altı net gol pozisyonunda kalesini gole kapatarak mücadelenin uzatma devrelerine gitmesini sağladı.

İngiltere, normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatma devrelerine de hızlı başlayan ekip oldu. Hızlı gelişen İngiltere atağında top ile buluşan Harry Kane, sağ çaprazdan uzak kale direğini hedefledi. Ancak Kasper Schmeichel, bu pozisyonda da harika bir kurtarışa imza atarak yine kalesini gole kapattı. Ev sahibi ekip, Schmeichel engelini ise 104. dakikada kazanılan penaltı vuruşu ile aştı. Sağ kanattan çalımlar ile ceza sahasına sokulan Raheem Sterling, Danimarkalı futbolcuların müdahalesi ile yerde kaldı. Mücadelenin Hollandalı hakemi Danny Makkelie, tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. Schmeichel, Harry Kane’in kullandığı penaltıyı kurtarmayı başardı fakat Kane, seken topu ağlara göndererek skoru 2-1’e getiren golü kaydetti. Maçın ikinci uzatma devresinde skor üstünlüğünü korumayı başaran İngiltere, Danimarka engelini aşarak finale adını yazdırdı ve tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finale yükseldi. Üç Aslanlar ayrıca , büyük bir turnuvada 55 sene sonra final heyecanı yaşayacak.

EURO 2020’nin kazananı, 11 Temmuz Pazar günü Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak İngiltere-İtalya karşılaşmasının ardından belli olacak. Dev maç, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

İngiltere-Danimarka maçının özet görüntüleri:

Mikkel Damsgaard’ın Danimarka’yı 1-0 öne geçiren harika golü:

Harry Kane’in İngiltere’yi EURO 2020 finaline taşıyan golü:

İngiltere’nin kazandığı tartışmalı penaltı pozisyonunun kahramanı Raheem Sterling, maç sonunda yaptığı açıklamada ”Bence pozisyon penaltıydı çünkü temas olduğunu düşünüyorum” dedi.

55 yıllık aranın ardından büyük bir turnuvada finale yükselen İngiltere, tarihinde ise ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final oynayacak:

İngiltere’de futbolcular, final sevinçlerini taraftarları ile paylaştı:

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate, finale yükselmenin sevincini doyasıya yaşadı:

İngiltere’nin Tottenham takımında oynayan Harry Kane, İngiltere-Danimarka karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

Medyascope-logo.001-1536x864 (1).jpeg

Medyascope çalışanları olarak biz de yarı final karşılaşmaları başlamadan önce finale yükselecek ülkeler hakkında tahminler yapmıştık.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan İtalya-İspanya ve İngiltere-Danimarka eşleşmeleri hakkındaki tahminimiz:

İtalya-İspanya / İtalya: ✓

İngiltere-Danimarka / İngiltere: ✓

İtalya-İspanya eşleşmesi hakkında Medyascope çalışanlarından kim ne demiş? Öğrenmek için:

İngiltere-Danimarka eşleşmesi hakkında Medyascope çalışanlarından kim ne demiş? Öğrenmek için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.