Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (106) – RTÜK Üyesi Okan Konuralp: “İktidara yakın medya, kamuoyunu oluşturma ve yönlendirme becerisini kaybettiği için bunu başarabilen yayınlara ceza veriliyor”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp oldu. Programda RTÜK’ün verdiği son cezalar ve güncel siyasi gelişmeler konuşuldu.

RTÜK tarafından salgın döneminde müzisyenlere destek amacıyla Halk TV’nin organize ettiği gecede, eski Grup Yorum solisti Hilmi Yarayıcı’nın seslendirdiği “Cemo” türküsüne “terörü övmek” ve “teşvik etmek” nedeniyle  ceza kesmesini eleştiren Konuralp, “Türkiye, türkülerini cezalandıran bir ülke olma eşiğine gelmiş durumda. Savcılık iddianamesine atıf yapılarak hazırlanmış bir raporla karşı karşıyayız. RTÜK’e getirilen bu dosyalar uzmanlar tarafından getirilen dosyalardır. Bu dosyalar mevcut siyasi iradenin isteklerinin dışında hazırlanmıyor. ‘Cemo’ türküsüne ceza verilmesini isteyen dosya da bir yerlerin isteğiyle hazırlanmış bir dosya” dedi.

RTÜK’ün iktidarın yanında konumlanmayan medya organlarına sürekli ceza kesmesini eleştiren Konuralp, “İktidara yakın medya kamuoyunu oluşturma ve yönlendirme becerisini kaybettiği için bunu başarabilen yayınlara ceza veriliyor. RTÜK iyi izlenen, iktidar medyasına girmeyen bu kanallara ceza veriyor” diye konuştu.

Konuralp, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olacağına yönelik sözlerini ise şöyle değerlendirdi: “Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı hukukuna zarar getirmeyeceklerini bilenlerden biriyim. Cumhurbaşkanlığı tartışmaları için bence erken. Parti yöneticileri kendi genel başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olmasını arzu edebilir ancak kimin adaylığından çok, seçmenin önüne nasıl bir sistemle çıkılacağı önemli. Arzu etmek farklı ancak hem Akşener hem Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı masası hukukuna saygı duyacaklardır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler