Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Murat Akova, Türkiye’nin Sinovac faz 3 çalışması sonuçlarını anlattı: Semptomatik hastalıktan koruma oranı yüzde 83,5

Çin menşeli Sinovac firmasının geliştirdiği koronavirüs aşısı CoronaVac’ın Türkiye’deki faz 3 çalışmasının sonuçları, dünyanın en saygın tıp dergilerinden The Lancet’te yayımlandı. Dün (8 Temmuz) yayımlanan çalışma, Sinovac’ın aşısının bilimsel bir dergide yayınlanmış ilk faz 3 çalışması oldu. Çalışma, iki doz Sinovac aşısının, belirti gösteren Kovid-19’a karşı etkililiğinin yüzde 83,5 olduğunu ortaya koydu. Çalışmanın koordinatörlerinden Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Murat Akova, çalışmanın sonuçlarını Şükran Şençekiçer’e anlattı. Akova, Türkiye’deki üçüncü doz aşı tartışmalarını da yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.