Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’li muhaliflere Türkiye’ye giriş yasağı: “Demokrasiyi tehdit eden, biat üzerine kurulu bir siyasi iklime doğru sürükleniyoruz” – Cenk Mutluyakalı ile söyleşi

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın İletişim Koordinatörü Ali Bizden ve Kıbrıslı gazeteci Ahmet Cavit An’a güvenlik gerekçesiyle Türkiye’ye giriş izni verilmemesine adada tepkiler büyüyor. Ne KKTC’li ne de Türkiyeli yetkililer konuyla ilgili açıklama yapmazken, KKTC Barolar Birliği, muhalefet partileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, Ankara’nın bazı Kıbrıslı Türkler’e yönelik bu tür uygulamalara yönelmesinden demokrasi ve ifade özgürlüğü açısından endişe duyduklarını ifade etti. Nitekim, bu konuda eleştirel bir yazı kaleme alan gazeteci Serhat İncirli’nin aynı gün KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ait televizyon kanalındaki programına son verilmesi, endişeleri haklı çıkaracak bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Konuyu YeniDüzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı‘yla konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.