Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’daki barış süreci ile ilgili konuştu: “Taliban nasıl ki ABD ile bazı görüşmeler yaptıysa, Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım, Türkiye’nin onun inancıyla ters bir yanı yok”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıldönümü vesilesiyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Afganistan’daki süreç hakkında konuştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl ki ABD ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, Türkiye ile çok daha rahat yapması lazım çünkü Türkiye’nin onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıldönümü vesilesiyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Afganistan’daki süreç hakkında da konuşan Erdoğan, Taliban ile görüşebileceklerini belirtti. 

Egemen ve emperyalist güçlerin Afganistan’da ilk kez sorun üretmediğini ve Afgan halkının iradesiyle mücadeleden zaferle çıkıldığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin de emperyalist güçler karşısında Afganlar’ın yanında yer aldığını söyledi. Bölgede yeni bir dönem yaşandığını, bu dönemde NATO, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Türkiye’nin ana otorite olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda ABD çekilme kararını verdi ama Kabil Havaalanı’nın bundan sonra da işletilmesini istediler. Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz ama olumlu bakarken tabii ABD’ye bizim şartlarımız var” dedi. Türkiye’nin diplomasi, lojistik ve idari noktada desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Erdoğan, “Eğer bu koşullar sağlanabilirse, bu süreçte Kabil Havaalanı’nın işletimini ele almayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Taliban’ın bu konu hakkında bazı rahatsızlıkları olduğunu dile getiren Erdoğan, Taliban ile görüşebileceklerini söyledi. Erdoğan, “Nasıl ki ABD ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban, Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye’nin onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok, ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize ihtimal veriyorum” dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri söylemesinden kısa bir süre önce, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin bayram namazı kıldığı esnada duyulan roket ve bomba sesleri dikkat çekti.  

https://twitter.com/medyascopetv/status/1417407934993162257?s=21

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.