Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı — Tiyatro sanatçısı Bahadır Tokmak: “Turgay’ın vefatı ile tüm tiyatro yaşantımın, gençliğimin anılarını yitirdim”

Haber: Meryem Zelal Direkçi & Zeynel Yıldırım

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede dün (22 Temmuz) hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, Ankara Karşıyaka Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yıldız, yaklaşık bir ay önce İstanbul’da geçirdiği kalp spazmı nedeniyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Yıldız, 15 Temmuz’da ise ailesinin yaşadığı Ankara’ya sevk edilmiş ve ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne yatırılmıştı. 56 yaşındak, tiyatrocu dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Yıldız için Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ailesi, sanatçı arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Tüm tiyatro yaşantımın, gençliğimin anılarını yitirdim Turgay’la beraber”

Turgay Yıldız ile uzun süre boyunca aynı sahneyi paylaşan Bahadır Tokmak cenaze namazı sonrasında duygularını Medyascope’a anlattı. Tokmak, Yılmaz’ın vefatından sonra “yarım” kaldığını belirterek, “Tüm tiyatro yaşantımın, gençliğimin anılarını yitirdim Turgay’la beraber. Biz ikili olarak anılmaktan her zaman gurur duyduk. Şimdi ona şöyle diyorum: Kardeşim artık ben çok yalnızım, yolun açık olsun” dedi.

“Şairin dediği gibi her ölüm erken ölümdür, Turgay’ın ölümü gerçekten çok erken bir ölümdü”

Cenaze namazı sonrası Medyascope’a duygularını anlatan gazeteci Ünsal Ünlü, “Çok zor bir dönemde siyasi hiciv gibi bir şeyi hakkını vererek yaptı. Yarattığı karakterlerle çok güzel mesajlar verdi. Yaptığı skeçler çok uzun süre konuşulacak. Ben çok sevdiğim bir dostumu kaybettim. Şairin dediği gibi her ölüm erken ölümdür. Turgay’ın ölümü gerçekten çok erken bir ölümdü” diye konuştu.  

Turgay Yıldız kimdir?

1965 yılında Ankara’da dünyaya gelen Turgay Yıldız, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk yapan sanatçı, TRT başta olmak üzere birçok televizyon kanalında da yazar ve sunucu olarak çalıştı. Yıldız, kariyeri boyunca onlarca tiyatro ve televizyon ödülü aldı.

Yıldız, son yıllarda politik içerikli ve satirik güldürü videoları ile sosyal medyada birçok kişinin takip ettiği bir isim oldu. Eleştirel skeçleri Twitter ve YouTube’da yoğun ilgi gören Yıldız, hayranları tarafından “politik mizahın ustası” olarak anılıyordu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.