Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya’da Boko Haram tarafından yedi yıl önce kaçırılan kız serbest bırakıldı

Nijerya’nın Chibok kasabasında Boko Haram militanları tarafından yedi yıl önce kaçırılan kız çocuğu serbest bırakıldı. Borno Valisi Babagana Zulum, serbest bırakılan kız çocuğunun hükümetin rehabilitasyon programının bir parçası olarak psikolojik ve tıbbi yardım alacağını söyledi.

Nijerya’daki Borno eyaletinin valisi Babagana Zulum cumartesi günü (7 Ağustos) yaptığı açıklamada, Chibok kasabasından kaçırılan bir kız çocuğunun yedi yıl sonra serbest bırakıldığını ve ailesiyle tekrar bir araya geldiğini söyledi.

Vali Zulum, kız çocuğunu akrabaları ile yeniden bir araya getirmenin Boko Haram örgütünün elindeki kız çocuklarının esaretten kurtulmasına dair umutları artırdığını söyledi.

Nijerya’da silahlı çeteler, 5 Temmuz’da yatılı bir okuldan 140 öğrenciyi kaçırmıştı

Boko Haram militanları Nisan 2014’te ülkenin kuzeydoğusundaki Chibok kasabasındaki yatılı okula bir gece baskını düzenlemiş ve 270 kız çocuğunu kaçırmıştı. Baskın uluslararası tepkiye yol açmış ve sosyal medyada #bringbackourgirls etiketiyle bir kampanya başlatılmıştı.

Militanlar 2017 yılında ise 82 kız çocuğunu serbest bırakmıştı. Geçen üç yıl içinde birkaç kız çocuğu daha örgütün elinden kaçmış ya da kurtarılmıştı. 113 kız çocuğunun halen Boko Haram militanları tarafından tutulduğu belirtiliyor.

Nijerya’da aralık ayından bu yana yaklaşık bin öğrenci silahlı çeteler tarafından kaçırıldı. Kaçırılan öğrencilerin birçoğu yerel yetkililer ile yapılan müzakereler sonucunda serbest bırakılsa da bazıları halen çetelerin elinde.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.