Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orta ve Batı Karadeniz’de sel felaketi: “Kastamonu-Bozkurt’ta durum çok kötü, her şey keşmekeş”

Sel felaketi, Orta ve Batı Karadeniz’de etkisini sürdürüyor. 11 Ağustos’ta başlayan yağışlar sonucu oluşan selden en çok Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi etkilendi. Bozkurt’taki sel felaketini Medyascope‘a anlatan muhtarlar ve siyasetçiler, durumu “çok kötü” olarak tanımladı.

Orta ve Batı Karadeniz’de yaşanan seller sonucu  Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre 13 Ağustos saat 08.00 itibarıyla Kastamonu’da 25, Sinop’ta iki kişi olmak üzere toplam 27 kişi hayatını kaybetti.

Telefonla görüştüğümüz Hamza Mahallesi Muhtarı Cemal Çınar‘a son durumu sorduğumuzda, “Çok kötü durumdayız” yanıtını verdi. Mahallenin yukarıda kaldığını, bu nedenle mahallede yıkım olmadığını söyleyen Çınar, merkezde yaşayan kardeşinin selde hayatını kaybettiğini belirtti. Çınar, yardımları almak için bugün merkeze ineceklerini sözlerine ekledi.

“Cumhurbaşkanı cuma namazı kılacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozkurt İlçe Başkanı Güvenç Demirezen, “Cumhurbaşkanı Bozkurt’ta binlerce korumasıyla cuma namazı kılacak” derken ilçedeki durumu “Her şey keşmekeş” diye nitelendirdi.

Resmî Gazete’de bugün (13 Ağustos 2021 Cuma) yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile son zamanlarda meydana gelen ve bundan sonra meydana gelebilecek “yangın ve sel” afetleri sonrası uygulanmak amacıyla başlatılacak yardım kampanyasının koordinasyonu için AFAD tek yetkili olarak görevlendirilmişti.

Resmî Gazete’de AFAD’ın tek yetkili olmasına dair verilen karara da değinen Demirezen, “İstanbul, Ankara, İzmir belediyelerinden bize gelen yardımları dağıtmamıza izin vermiyorlar” dedi. Önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) üç ton, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden üç ton su geldiğini, yemek ve gıda ile ilgili problem görünmediğini belirten Demirezen, çocuk, yaşlı bezi, hijyenik ped, ilaç gibi insani yardım ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sarıçiçek Köyü Muhtarı Şaban Kartal ise köyde yıkım olmadığını ancak köyü merkeze bağlayan yollarda göçükler bulunduğunu, merkeze yürüyerek gidildiğini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.