Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’nın Kabil Büyükelçiliği: Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, ülkeden dört araba ve bir helikopter dolusu nakit parayla kaçtı, paranın bir kısmı asfaltta kaldı

Taliban’ın dün (15 Ağustos) başkent Kabil’de kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk eden ve nerede olduğu bilinmeyen Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin dört araba ve bir helikopter dolusu nakit parayla kaçtığı iddia edildi. Paranın bir kısmının helikoptere sığmadığı için asfaltta kaldığı da iddialar arasında.

Rusya’nın Kabil’deki büyükelçiliğinden bugün (16 Ağustos) yapılan açıklamada, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin dört araba ve bir helikopter dolusu nakit parayla ülkeden kaçtığı ve her şey sığmadığı için geride bir miktar para bırakmak zorunda kaldığını belirtildi. Taliban’ın başkent Kabil’de kontrolü sağlaması ile birlikte “kan dökülmemesi için ülkeyi terk ettiğini” söyleyen Gani’nin şu anda nerede olduğu bilinmiyor. 

“Paranın bir kısmı asfaltta kaldı”

Rusya’nın Kabil Büyükelçiliği Sözcüsü Nikita Ishchenko,“Giden rejimin çöküşüne gelince, bu en iyi şekilde Gani’nin Afganistan’dan kaçma şekliyle anlatılaabilir. Dört araba parayla doluydu, paranın bir kısmını helikoptere doldurmaya çalıştılar ama hepsi sığmadı. Paranın bir kısmı asfaltta kaldı” dedi

Kabulov: Umarım kaçan hükümet, devlet bütçesindeki tüm parayı almamıştır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Afganistan özel temsilcisi Zamir Kabulov, daha önce yaptığı açıklamada, kaçan hükümetin geride ne kadar para bırakacağının belirsiz olduğunu söylemişti. Kabulov, “Umarım kaçan hükümet devlet bütçesinden tüm parayı almamıştır. Geriye bir şey kalırsa bu bütçenin temeli olacaktır” demişti.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.