Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Avustralya’da 12 yaş ve üzeri herkes Pfizer&BioNTech aşısı olabilecek, ABD’de koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı son sekiz ayın en yüksek seviyesinde

Slovenya’da öğretmenler ve öğrenciler haftalık koronavirüs testlerine girmek zorunda kalacak. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı 100 binin üzerine çıkarak son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Ulusal Futbol Ligi’nde (NFL) aşı zorunluluğu talep ediliyor. Avustralya’da 12 yaş ve üzerindeki herkes Pfizer&BioNTech aşısı olabilecek. Fransa, Türkiye’yi yeniden kırmızı listeye aldı. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizler için derledi.

Fransa artan koronavirüs vakaları nedeniyle Türkiye’yi yeniden kırmızı listeye aldı

Fransa, koronavirüs seyahat kısıtlamalarında yaptığı son güncelleme ile Türkiye’yi turuncu listeden çıkararak kırmızı listeye ekledi. Böylece Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış aşıları olmayan kişiler, Fransa’ya seyahat etmeleri halinde 10 gün karantinada kalacak.

Slovenya’da öğretmen ve öğrencilere haftalık test zorunluluğu getirildi

Slovenya hükümeti dün (26 Ağustos), ülkedeki koronavirüs vaka sayılarının mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkması nedeniyle aşılanmayan öğrenci ve öğretmenlerin haftalık testler yapması gerektiğini açıkladı.

Bu hafta başında daha fazla insanı aşı olmaya teşvik etmek için ücretsiz hızlı testler sağlamayı durduran hükümet, öğrencilerin test masraflarını karşılayacak.

Ayrıca aynı koşullar, kapalı spor ve eğlence etkinliklerine katılan 15 yaş ve üzeri herkes için geçerli olacak.

Slovenya dün 509 yeni koronavirüs vakası bildirdi. Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, teyit edilen vakaların yedi günlük ortalamasının 363, 100 bin nüfus başına düşen 14 günlük görülme sıklığının 199 olduğunu açıkladı. İki milyonun üzerinde nüfusa sahip ülkede, halkın neredeyse yarısını aşılandı.

ABD’de koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı son sekiz ayın rekorunu kırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hastanelerdeki koronavirüs hastalarının sayısı dün (26 Ağustos) 100 bini aştı. Verilere göre bu, son sekiz ayda görülen en yüksek hastaneye kaldırılan kişi sayısına tekabül ediyor.

Ülkede koronavirüs nedeniyle hastaneye yatışlar geçen aya kıyasla iki kattan fazla arttı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) alınan verilere göre, geçen hafta boyunca her saat ortalama 500’den fazla temaslı kişi hastanelere kabul edildi.

ABD’de aşılama çalışmaları bu yılın başında hızlanırken, aşılama oranının artması ile birlikte hastaneye yatış oranları düşmüştü. Ancak Delta varyantının ülkede hızla yayılmasının ardından temmuz ayıyla birlikte hem vaka sayıları hem de hastaneye yatış oranları arttı.

Diğer bir önemli nokta da hastaneye yatan çocuk sayısı. Çoğunlukla aşılanmamış nüfus arasında hızla yayılan Delta varyantı, rekor sayıda çocuğun da hastaneye sevk edilmesine neden oldu. Çocuklar şu anda ülkedeki koronavirüs kaynaklı hastaneye yatışların yaklaşık yüzde 2,3’ünü oluşturuyor. 12 yaşın altındaki çocuklara aşı olma izni henüz verilmiş değil ancak bu konuda sonbaharda bazı gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

NFL’de aşı zorunluluğu talep ediliyor

Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) dünkü (26 Ağustos) açıklamasında, oyuncular arasında aşılanma oranının yüzde 93 olması nedeniyle koronavirüs aşılarını zorunlu hale getirmek istediğini belirtti. Ancak oyuncuları temsil eden birlik, bu iddiaları reddederek lig yönetimi tarafından henüz böyle bir adımın önerilmediğini açıkladı.

NFL Genel Müşaviri Lawrence Ferazani dün gazetecilere verdiği demeçte, “Bunun nereden geldiğini gerçekten anlamıyorum. Oyuncular birliği ile en başından beri zorunlu aşılamayı tartışıyoruz” dedi. Ferazani ayrıca, NFL’in bu adımın atılmasından memnuniyet duyacağını belirtti.

Oyuncular arasındaki aşılama oranı bir önceki ay yüzde 75 civarındaydı. NFL yönetimi, takımlara aşılanmamış oyuncular arasındaki koronavirüs vakalarının maçların yeniden planlanamaması durumunda ceza ve maaş kaybına yol açabileceğini bildirdi.

Bugüne kadar oyuncuların sadece yüzde 7’lik bir kısmı aşılanmamış durumda. 30 stadyumun tamamının da tam kapasite ile maçlara ev sahipliği yapması bekleniyor.

Avustralya’da 12 yaş ve üzerindeki herkes Pfizer/BioNTech aşısı olabilecek

Avustralya’da Pfizer&BioNTech’in ürettiği koronavirüs aşısının 12 yaş ve üstündeki tüm Avustralyalılar’a vurulması onaylandı.

Pfizer&BioNTech’in ürettiği yeni tip koronavirüs aşısının 12 yaş ve üzerindeki tüm Avustralyalılar’a vurulmasına, ülkenin düzenleyici ilaç kurumu Terapötik Ürünler İdaresi’nden (TGA) onay çıktı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison onay kararının ardından, 12 yaş ve üzeri tüm Avustralyalılar’ın Pfizer&BioNTech aşısı olma imkanına sahip olacağını söylerken, ilgili grubun 13 Eylül’den itibaren aşılarını yaptırmak için randevu alabileceklerini belirtti.

Ülkede aşılama oranının yüzde 70 ila 80 civarına ulaşması durumunda koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması planlanırken, nüfusun yüzde 55,2’si ilk doz, yüzde 32,3’ü ise ikinci doz aşıyı olmuş durumda.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.