Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: DSÖ aralık ayına kadar Avrupa’da 236 bin ölüm bekliyor, Avustralya Delta varyantı ile başa çıkamıyor

Avustralya, Delta varyantını kontrol altına almakta zorlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, koronavirüs vaka sayılarındaki artışın endişe verici olduğunu söyledi ve aralık ayı sonuna kadar 236 bin ölüm kaydedilebileceğini belirtti. Yunanistan’da polis, koronavirüs kısıtlamalarına karşı düzenlenen protestolara müdahale etti. Suudi Arabistan’da vaka sayılarının düşmesiyle okula dönen öğrenciler çok mutlu. Japonya’da öğrencileri Tokyo Olimpiyatları’nı izlemeye götüren iki öğretmende koronavirüs vakası tespit edildi. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Avustralya’ya “Delta varyantı” şoku

Avustralya, koronavirüsün Delta varyantını kontrol altına almakta zorlanıyor. Ülkede dün (29 Ağustos) altı kişi, bugüne kadar da bin 3 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. Avustralya’da salgının başladığından bu yana en yüksek vaka sayıları kaydediliyor. Sidney’de son zamanlarda yaşanan vaka artışı, Avustralya’nın salgınla mücadele için geliştirdiği stratejiye meydan okudu. Yetkililer, aşılanma oranı artsa bile, ölüm ve hastaneye yatış oranlarında artış bekliyor.

DSÖ: “1 Aralık’a kadar Avrupa’da 236 bin ölüm bekliyoruz”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs vakalarındaki ani artışın ve aşılanma oranındaki düşüşün Avrupa’daki salgınla mücadeleyi etkileyeceğini belirtti. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, koronavirüs vaka sayılarında ve ölümlerde görülen artışın “endişe verici” olduğunu söyledi. Kluge, Delta varyantının yayılmasını, kısıtlamaların hafifletilmesine ve yaz tatillerine bağladı. Kluge, Avrupa’da aralık ayı sonuna kadar 236 bin ölüm daha kaydedilebileceğini belirtti.

Hans Kluge

Açıklamasında eğitim ve öğretim konusuna da değinen Kluge, okulların açık kalmasının önemini vurguladı. Kluge, “Milyonlarca çocuk okula dönerken, DSÖ Avrupa ve UNICEF olarak, okulların açılması ve açık kalması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Yunanistan’da polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti

Atina’da dün (29 Ağustos) koronavirüs kısıtlamalarına karşı düzenlenen protesto eylemine yaklaşık yedi kişi katıldı. Polis, aşıları protesto etmek için Yunanistan Parlamentosu dışında toplananlara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Atina’da geçen ay da koronavirüs kısıtlamalarına karşı düzenlenen eylemlere polis müdahale etmişti. 11 milyon nüfuslu Yunanistan’da yaklaşık 5,7 milyon kişi iki doz aşılandı.

Suudi Arabistan’da öğrenciler maske ile okula döndü

Suudi Arabistan’da koronavirüs vakalarının azalması ve ölüm sayılarının düşmesinin ardından, yaklaşık altı milyon öğrenci okullarına geri döndü. Ancak yetkililer temkinli davranıyor. Örneğin 12 yaşından büyük çocuklar, okula gelmeden önce aşılandıklarını ispat etmek zorunda.

İbn-i Hacep’te bir okul müdürü Reuters’a verdiği demeçte, “Molalar ve fiziksel yakınlık içeren tüm faaliyetler iptal edildi” dedi. 13 yaşındaki Fahd Al-Fares, “En azından şimdi öğretmenimizin ne dediğini anlayabiliriz. Derslerimizi uzaktan zar zor takip edebiliyorduk” dedi. Suudi Arabistan’da pazar günü (29 Ağustos) 208 yeni koronavirüs vakası ve altı ölüm kaydedildi. Sağlık Bakanlığı, 36 milyondan fazla koronavirüs aşısının uygulandığını ve nüfusun yüzde 78’inin en az bir doz aşı olduğunu belirtti.

Öğrencileri Tokyo Paralimpik Oyunları’nı izlemeye götüren iki öğretmende koronavirüs tespit edildi

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bir yetkili, 2020 Paralimpik Oyunları’nı izlemek için öğrencilere eşlik eden iki öğretmende koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Öğretmenlerden biri, oyunları izlemeye gittikten iki gün sonra semptom gösterdiğini bildirdi. Olayın doğrulanmasının ardından yetkililer, okulun kapatıldığını ve öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine evden devam edeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.