Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (17): Ankara’da kiraların en çok arttığı beş semt

Türkiye’de koronavirüs salgını, yüksek enflasyon ve yüksek faizler nedeniyle önceki yıllara oranla konut fiyatları yükseldi, vatandaşlar kiralık evlere yöneldi. Kiralık evlere yoğun talep sonrası, kiralar önemli oranda yükseldi. Ankara’da 2021 yılının Ağustos ayında, bir önceki yıla göre kiralar yüzde 30 arttı. Kira artışlarının başlıca sebepleri inşaat maliyetlerinin artmasıyla daha az yeni konut yapılması, öğrencilerin koronavirüs salgını nedeniyle yurtlardan ziyade evleri tercih etmesi.

Kiraların artmasının en önemli nedenleri arasında okulların açılması olduğunu söyleyen emlakçı Salim Taşçı, vatandaşın 3+1 ev için aylık iki ila üç bin TL’yi gözden çıkarması gerektiğini söyledi. Taşçı, özellikle ağustos ayının öğrenci, tayin ve düğün mevsimi olduğunu belirterek kiralarda ciddi bir artış yaşandığını belirtti. Ankara’da kira artışının en yüksek olduğu beş semti sizin için derledik. 

  1. Bahçelievler- Çankaya

Birçok üniversite kampüsüne yakın olan Bahçelievler, Ankara’da metrekare başı kira bedeli en fazla artan semti oldu. Bahçelievler’de kot dairelerin bin 900 TL’den başladığını belirten emlakçı Lider Fırat, geçen yıllara göre kira fiyatlarının ciddi oranda arttığını söyledi. Semtte 3+1 bir evin kirasının 2 bin ile 3 bin TL arasında değiştiğini söyleyen emlakçı Salim Taşçı ise fiyatların evlere göre çok fazla olduğunu vurguladı.

2. Oran-Çankaya

Çankaya’nın Oran semtinde geçen yıllarda bin ile 2 bin TL arasında değişen kiralar bu yıl 3 bin ile 4 bin TL arasında. Semtte 3+1 bir dairenin kirası ise 2 bin ila 3 bin TL arasında değişiyor. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Oran Kampüsü’nde eğitim gören üniversite öğrencilerinin okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla evlere yönelmesi, kira artışlarına neden olan başlıca faktörlerden. 

3. Kızılay-Çankaya 

Kızılay semti Ankara’nın merkezi olmasının yanı sıra birçok semte kolaylıkla ulaşabileceğiniz merkezi bir yer. Gayrimenkul danışmanı Salim Taçşı, yine öğrencilerin talebi nedeniyle Kızılay’da kiraların arttığını söyledi. Semtte 3+1 bir dairenin fiyatının 2 bin ile 3 bin lira arasında değiştiğini belirten Taçşı, kiraların yine evlere göre çok yüksek olduğunu vurguladı. Emlak danışmanları otobüs ve metro hatlarının merkezinde bulunan Kızılay’a ulaşım kolaylığı sebebiyle yüksek talep olduğunu belirtiyor.

4. Kavaklıdere-Çankaya

Kavaklıdere, Ankara’nın en fazla kira artışı yaşanan dördüncü semti oldu. Kavaklıdere semtinde 3+1 bir dairenin normal şartlarda bin 800 TL olması gerektiğini belirten emlakçılar şu an dairelerin aylık kirasının 2 bin 500 TL civarında olduğunu söyledi.

5. Cebeci-Çankaya 

En fazla kira artışının yaşandığı beşinci semt Cebeci’de ise metrekare başına kiraların yüksek oranda arttığını belirten gayrimenkul uzmanları, 3+1 daireler için 2 bin TL’den başlayan fiyatlarla ilanlar verildiğini söyledi. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nün bulunduğu semte, konumu nedeniyle öğrencilerin ilgisi yoğun. 

Kiracılar Medyascope’ta

Medyascope programcısı Deniz İpek de, İstanbul, Antalya, İzmir ve Diyarbakır’dan kirada oturan, kiralık ev arayanlarla konuştu:

Medyascope muhabiri Özgür Özdemir’in hazırladığı haberi de buradan okuyabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.