Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 gündür koronavirüs tedavisi gören aile hekimi Dr. Aydın Özdemir hayatını kaybetti

Koronavirüs salgınında günlük vefat sayısı 300’e yaklaşırken, bir hekim daha yaşamını yitirdi. İstanbul’da aile hekimi olarak görev alan Dr. Aydın Özdemir (63) koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Özdemir, 15 gündür hastanede tedavi görüyordu. Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) verilerine göre, 11 Mart 2020’den bu yana koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının sayısı 448’e yükseldi.  

2020 yılında koronavirüsten ölen 322 sağlık çalışanından 30’unun emekli olduğu belirtilirken, 2021 yılının ilk dokuz ayında ise 126 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden dokuzu emekli iken, 117’si çalışıyordu. 

Son iki ayda 1 milyona yakın kişi koronavirüse yakalandı, 7 binden fazla kişi hayatını kaybetti 

Koronavirüs salgını kısıtlamalarının 1 Temmuz’dan itibaren büyük ölçüde kaldırılması ile birlikte vaka sayıları ve can kayıplarında ciddi artış yaşanmaya başladı. Temmuz ayı başında 5 binin altına inen günlük vaka sayısı, bayram tatilinde 15 bine yaklaştı. 27 Temmuz’da 51 olan günlük vefat sayısı ise 27 Ağustos’ta 244’e çıktı. Vefat sayısı 1 Eylül’de 290’a ulaştı. Resmi rakamlara göre, normalleşmenin başladığı 1 Temmuz’dan bu yana 7 bin 268 kişi hayatını kaybetti, 986 bin 625 yeni vaka tespit edildi

“Vefat edenlerin yüzde 90’ı ya hiç aşı olmamış ya da eksik aşı olan kişiler”

Bilim Kurulu‘nun dünkü (2 Eylül) toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yüz yüze eğitimin başlamasına ilişkin açıklamalarda bulunmuş, Bakan Koca, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının aşılarını tamamlanmayan kişiler olduğunu belirtmişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.