Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (114) – AKP kurucularından Kemal Albayrak: “AKP düşüyor, gemi su aldı ve herkes kaçmaya çalışıyor, parti içinde itirafçıların sayısı artacak”

Ankara Gündemi’nde bu hafta, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarını, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kurucularından ve eski AKP Kırıkkale Milletvekilli Kemal Albayrak ile konuştuk. Bayraktar kamuoyunda 17-25 Aralık olarak bilinen soruşturma ile ilgili “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” demişti. Bayraktar’ın açıklamalarını Medyascope’a değerlendiren Albayrak, “AKP güç kaybediyor ve güç kaybettikçe itirafçıların sayısı artacak. Hukukun ve adaletin bağımsız olmadığı, demokratik toplumun olmadığı yerde bunlar maalesef yaşanıyor” diye konuştu.  

“AKP düşüyor, gemi su aldı ve herkes kaçmaya çalışıyor” 

17-25 Aralık soruşturmasına ilişkin her şeyin açıklanması, işlenen suçların ortaya çıkması gerektiğini vurgulayan Kemal Albayrak, “AKP düşüyor, gemi su aldı ve herkes kaçmaya çalışıyor. Bunu illerde ve ilçelerde görmek mümkün. AKP güç kaybediyor ve güç kaybettikçe itirafçıların sayısı artacak. Hukukun ve adaletin bağımsız olmadığı, demokratik toplumun olmadığı yerde bunlar maalesef oluyor. Hukuk devletinde bunların hiçbiri olmaz. Göz göre göre, ayakkabı kutuları için ‘montaj’ dediler. Yapılması gereken bunun üzerine gidilmesi. Bu konuda işlenen suçların ortaya çıkması gerekiyor. İsnad edilen suçlar var, bunların saydamlığa çevrilmesi lazım. İlgili merciler bunu ortaya çıkaracak” dedi.  

“Bugünkü iktidar kriz yaratıyor, kriz çözmüyor”

Albayrak şöyle devam etti: “Bugünkü iktidar kriz yaratıyor, kriz çözmüyor. 17-25 Aralık Türkiye genelinde büyük bir olaydır. İç ve dış güvenlik açısından büyük tehditler var. Bunu Türkiye’nin namuslu ve ahlaklı insanlarının ortaya çıkarması lazım. Eğer bu soruşturmada bir kaçış varsa, bu işleri beraber yaptıkları akıllara geliyor. Kara para aklama, bir güç olmadan yapılamaz. Bu güç de devletin kirlenmiş kurumlarından gelmektedir. Bunlardan kurtulmanın çaresi ise Yüce Divan’dan geçmektedir. Burada muhalefete çok büyük görev düşüyor. muhalefet geçmişte çok büyük oyuna getirildi. Meşru yollarla yer yerinden oynaması gerekiyordu. Çünkü Türkiye’de yaşayan hür vatandaşlar, muhalefete ve iktidara, benim hakkımı hukukumu yedirmeme, benim mülkümün koruması için emanet edilmiştir. Bir an önce bu işlerin aydınlanması lazım.” 

“Eğer belirtilen suçlar doğru ise Türkiye’de VİP suç örgütleri var”

“Yargı yılının açılışında Cumhurbaşkanı çok ciddi bir şey söyledi: ‘Adaletin olmadığı yerde zulüm var.’ Çok doğru, adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Beyinleri çölleşmiş insanların artık adaleti uygulaması lazım. Eğer belirtilen suçlar doğru ise Türkiye’de VİP suç örgütleri var. 17-25 Aralık süreci aydınlatılmadığı sürece, (Erdoğan Bayraktar) ‘Süleyman Soylu’nun yerinde kalması için bu açıklamaları yaptı’ görüşü, havada kalır. Suçu siyaset belirlemez, suçu siyaset belirlerse, bu ahlaklı bir şey olmaz. Bu konuları tarafsız, bağımsız ve cübbeleri düğmesiz yargının belirlemesi lazım.” 

“İktidar millete yaşattıklarını yaşamak zorunda”

“Devletin temiz tarafında gerekli bilgiler vardır, yeri ve zamanı gelince ortaya çıkacak. Hayat yaşattığının bedelini ödetir. Adalet ve Kalkınma Partisi nasıl yaşadıysa, uygulamalarıyla nasıl yaşattıysa, bunu bedelini ödeyecektir. Bunu, bir rövanş almak olarak söylemiyorum. Eğer AKP, adaletsizlikleri yaşatanları hukuk karşısında yargılamazsa gelecek nesillerde lanetle anılır. O dönemdeki kamu görevlileri dahil bu işe karışanların adalet önünde hesap vermesi lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.