Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (85): “Falaka, işkence ve eziyettir, TCK 96 uyarınca re’sen soruşturma tekrar başlamalı”

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in yazılı soru önergesi üzerine verdiği cevapta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, İstanbul Sözleşmesi’ne tek taraflı fesih bildirimi sunulmasından sonra kadına yönelik şiddette “belirgin bir artış olmadığı”nı ileri sürdü. Bakan Yanık daha önce de salgın sürecinde kadına yönelik şiddetin yüzde 38 artışını “tolere edilebilir seviyede” bulmuştu.

Kayseri’de yaşanan falaka eziyeti Türk Ceza Kanunu (TCK) 96. maddeden açılmalıydı. Böyle olduğu takdirde eziyet ve işkence mağdurun şikayetine bağlı suç olmadığı için dosyaya takipsizlik kararı verilemezdi. Şimdi Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı re’sen ve yeniden başlatmalı ve falaka eziyetini ceza kanunu eziyet maddesi uyarınca yürütmelidir.

Berrin Sönmez “Feminist Bakış”ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.