Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu: “Amacımız daha çok kadının bisiklete binmesi”

Haber & Kamera: Ali Macit

İstanbul-Bostancı’da bugün (19 Eylül) bir araya gelen kadınlar, bu sene dokuzuncusu düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda pedal çevirdi. 2013 yılında tarih öğretmeni Sema Gür’ün girişimiyle başlayan tur, gönüllü kadınların katılımıyla Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında her yıl düzenleniyor. 

“Bir sıfırdan büyüktür”

Medyascope’a konuşan bir bisiklet sürücüsü, turun çok fazla kişiye ulaşmasından ötürü gururlu olduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “Avrupa Hareketlilik Haftası” nedeniyle 16-22 Eylül tarihlerinde İBB’ye ait kiralanabilir bisikletlerin yüzde 50 indirimli olacağını açıklamasını değerlendiren kadın bisikletçi, “İstediğimiz tam bu değil ama bir, sıfırdan büyüktür. Sonuç olarak bir şeyler başardık” dedi. Kadın sürücü aynı zamanda bütün belediyelere çağrı yaptı ve bisiklet yolu taleplerini dile getirdi.  

“Amacamız daha çok kadının bisiklete binmesi”

Gönüllü olarak etkinliğe katılan bir başka kadın bisikletçi, “Amacımız bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve daha fazla kadının bisiklete binmesi” diye konuştu. Tura katılımın yüksek olduğunu belirten kadın bisikletçi, toplanan kalabalıktan dolayı mutlu olduğunu da sözlerine ekledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.