Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (86): Av. Senem Doğanoğlu ile Eryaman-Esat davası

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu avukat Senem Doğanoğlu’ydu. Doğanoğlu ile 2006’da Ankara’da trans kadınlara ve travestilere saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı Eryaman-Esat davasını konuştuk.

Editör: Gamze Elvan-Edanur Tanış Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu Reji: Büşra Uygun, Melek Meryem Köse

Ankara’da saldırıya uğrayan ve evlerinden edilen translar ve travestiler, 15 yıldır adalet arıyor. Eryaman-Esat davası yine delillerin toplanması ve eksiklerin tamamlanması için 14 Aralık’a ertelendi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), isim değişikliği talebi yerel mahkeme tarafından reddedilen trans kadın H.K.’nın başvurusuna “hak ihlali” kararı verdi. AYM, Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin H.K.’nın isim değişikliği davasını, cinsiyet değişikliği ameliyatı olmadığı gerekçesiyle reddetmesinin, özel hayata saygı hakkını ihlal ettiğine hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.