Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (89): “Eşit yaşamın yolu, kız çocuklarının eşit yetişmesinden geçiyor”

“11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 2012’de farkındalık yaratma amacıyla ilan edildi. Hak temelli günlerden birisi olduğu halde kutlama gününe dönüştüğü görülüyor. Bakanlık, cinsiyetçi masallar ve Karagöz seti ile şenlik havasında kutladı. Sivil toplum, hak temelli politikaların geliştirilmesi için basın açıklamaları yapıyor. Hem hak temalı hem eğlenceli etkinlikleri ise Uçan Süpürge Vakfı gerçekleştiriyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğiyle hem merkez hem kırsal ilçelerde öznenin kız çocukları olduğu etkinlikler günün anlamına en yakın olumlu örneklerden. Çocukların kendi yeteneklerini keşfetmesine, potansiyelini fark edip geliştirmesine destek olacak faaliyetleri kız çocuklarıyla birlikte gerçekleştirmek gerekiyor.”

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.