Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika turunu sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Togo, Burkina Faso ve Liberya’ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak aşı bağışında bulunacağız”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun ikinci durağında Togo’daydı. Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe ile görüşen Erdoğan,“Togo’nun FETÖ ile mücadelemiz bağlamında verdiği destek takdire şayandır” dedi. Erdoğan, Togo, Burkina Faso ve Liberya’ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak aşı bağışında bulunacaklarını açıkladı. Erdoğan’ın Afrika turu yarın (20 Ekim) Nijerya ziyaretiyle son bulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe tarafından resmi törenle karşılandı. Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

“FETÖ belasından dost ülkelerin de temizlenmesini istiyoruz”

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Gnassingbe ortak açıklamada bulundu. Erdoğan, “Togo’nun FETÖ ile mücadelemiz bağlamında verdiği destek takdire şayandır. FETÖ belasından dost ülkelerin de temizlenmesini istiyoruz, inşallah bunu başaracağız” dedi.

Togo, Burkina Faso ve Liberya’ya aşı bağışı

Erdoğan, koronavirüsle mücadele için Togo’ya aşı bağışında bulunacaklarını belirterek, “Togo, Burkina Faso ve Liberya’ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız” diye konuştu.

“Askeri güvenlik işbirliği adımlarını atabiliriz”

Togolu muhataplarıyla askeri konuları da ele aldıklarını belirten Erdoğan, “Terörün bu bölgeye sızmaması için askeri güvenlik işbirliği adımlarını atabiliriz. Her zaman bu konuda da Togo’nun yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Angola ile yedi anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turunun ilk durağında dün (18 Ekim) Angola’yı ziyaret etmiş, Angola Devlet Başkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapmıştı. Türkiye’den Angola’ya cumhurbaşkanı düzeyindeki bu ilk ziyarette Erdoğan, eğitim, tarım, gümrük, turizm alanlarında yedi anlaşma imzaladıklarını açıklamıştı.

Erdoğan’ın Afrika turunun son durağı Nijerya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika ziyaretinin son durağı ise Nijerya olacak. 2016 yılında gittiği Nijerya’yı ikinci kez ziyaret edecek olan Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile görüşecek ve Türkiye-Nijerya İş Forumu’na katılacak. Ekonomik ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı görüşmelerde, hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında üç anlaşmanın da imzalanması hedefleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.