Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tiyatrodan uzak kalan mahallelerdeki çocuklar için İBB’den kumpanya – Oynaya Oynaya: “Çocukların gözündeki ışıltıyı görmek umut verici’’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı’nın 10 Temmuz’da başlattığı çocuklara yönelik “Oynaya Oynaya” etkinlikleri, 31 Ekim 2021’de sona eriyor. Güray Dinçol’un yönetmenliğindeki kumpanyada Ecenur AteşÖzgür Doğa GörürgözBegüm CanbulatoğluTara Demircioğlu, Orhan KırakErtürk Erkek, Irmak KuyumcuZeynep Kuyumcu, Pınar Akkuzu ve Ezgi Keskin yer alıyor. Temmuz ayından beri düzenlenen kumpanyanın amacı, tiyatroya erişemeyen mahallelerdeki çocuklarına ulaşmak ve tüm mahallelinin eğlenceli zaman geçirmesini sağlamak.

Orhan Kırak: “Çocukların gözündeki ışıltıyı görmek umut verici’’

Kumpanyanın 22 Ekim’deki adresi Büyükçekmece idi. Ekiple birlikte Büyükçekmece’de Ulus ve Hürriyet mahallelerine gittik ve Irmak KuyumcuErtürk Erkek ve Orhan Kırak ile konuştuk. Tiyatrocuların ortak hedefi bu projenin devamlılığının sağlanması ve bu etkinliklerin çok daha fazla çocuğa ulaşması. Irmak Kuyumcu, özellikle oyunun diline vurgu yaptı. Dilin basit olmasına özen gösterdiklerini söyleyen Kuyumcu,“Ülkesini değiştirmek zorunda kalan çocuklar için dili anlamaya ihtiyaç duymayacak basitlikte bir gösteri yapmaya çalıştık“ dedi.

Ertürk Erkek, sokakta çocuklarının gözlerinin içine bakarak oyun oynamanın, sahnede oynamaktan daha farklı bir deneyim olduğunu söylerken Orhan Kırak,“Çocukların gözündeki ışıltıyı görmek umut verici” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.