Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye-Irak tezkeresi: “CHP ile İYİ Parti’nin farklı oy kullanması yadırganmamalı, Millet İttifakı’nı bir araya getiren temel demokratik ilkelerden uzaklaşılmadığı sürece, dış politikadaki nüanslar çok kolay aşılır” – Ünal Çeviköz ile söyleşi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl uzatan tezkere, TBMM Genel Kurulu’nda AKP, MHP ve İYİ Parti’nin “evet” oylarıyla kabul edilirken; CHP’nin, HDP ve TİP ile birlikte “hayır” oyu kullanması, “Millet İttifakı’nda çatlak oluşturur mu” sorusunu gündeme taşıdı. TBMM’de tezkere görüşmeleri sırasında CHP adına konuşma yapan, İstanbul milletvekili ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Dış İlişkiler konusundaki başdanışmanı emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz hem CHP’nin neden hayır dediğini, hem de İYİ Parti ile dış politika konusunda farklı görüşlere sahip olmalarının neden ittifak ilişkisini etkilemeyeceğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.