Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya’da “yoksulluktan” kendisini satışa çıkaran Aliyu İdris gözaltına alındı

Batı Afrika ülkesi Nijerya’da, 26 yaşındaki Aliyu İdris, yoksulluktan kendini satacağını söyledikten sonra Kano Hisbah Komisyonu tarafından gözaltına alındı. “Yoksulluk yüzünden kendimi satmaya karar verdim” diyen İdris‘in kendisini 20 milyon Nijerya Nairası karşılığında satılığa çıkardığı görüntü sosyal medyada viral olmuştu. 

Aliyu İdris

Terzilik yaparak geçimi sağlayan ama artık işleri yolunda gitmeyen İdris, gözaltına alınmadan önce gazetecilere verdiği demeçte, uzun süredir maddi sıkıntılar içinde olduğunu söyledi. İdris, “Yoksulluk yüzünden kendimi satmaya karar verdim. Alıcımı bulmama yardım eden biri olursa kendisine 2 milyon Nijerya Nairası (48 bin 750 TL) vereceğim” dedi.

İslam’a aykırı”

Polis, gözaltına alınan İdris’in eyleminin “İslami olmadığını” söyledi. Hisbah polis gücü komutanı Haruna İbni- Sina, “Salı günü (26 Ekim) İdris’i tutukladık ve kendisi geceyi gözaltında geçirdi çünkü yaptığı şey İslami kurallara aykırıydı. Durumumuz her ne olursa olsun kendinizi satmaya hakkınız yok. Bu İslam dışı bir uygulamadır” diye konuştu.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Zeynel Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.