Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (92): “Kadın cinayetleri için ulusal yas ilan edilmeli”

“Her gün en az üç kadın öldürülüyor. Yasaya göre erkek şiddeti karşısında kadınların can güvenliğini korumak için düzenlenen uzaklaştırma tedbiri Naci İnci için verilerek yasa suistimal ediliyor. Kadın cinayetleri şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçirilim üzeri örtülüyor, fail cezasız kalıyor. İntiharlar da yeterince incelenmiyor şüpheli ölümler de. İktidar kadınları ve çocukları şiddetten koruma, yurttaşın can güvenliğini sağlama görevini yerine getirmiyor. Peki ya muhalefet? Kadınların can güvenliğini, çocukların istismar karşısında korunmasını gündeme almayan muhalefet mevcut yönetim karşısında alternatif iktidar adayı sayılır mı?”

Berrin Sönmez, “Feminist Bakış”ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.