Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüm yönleri ile Belarus-Polonya sınırındaki mülteci krizi – Dr. Sinem Adar ile söyleşi

Polonya ile Belarus sınırındaki mülteci krizi devam ederken; Türkiye, Avrupa Birliği’ne (AB) Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarının havayolu ile Belarus’a gitmesini -bilet satmayarak- engelleme taahhüdünde bulundu. Ankara daha önce Polonya’dan gelen benzer bir talebi kabul etmemişti. Alman Uluslararası İlişkiler Güvenlik Enstitüsü Uygulamaları Türkiye Araştırmaları Bölümü’nden (CATS) Dr. Sinem Adar, krizi AB’nin göçmen politikaları ve AB-Türkiye ilişkileri açısından değerlendirdi. AB’nin göç sorununa güvenlik meselesi olarak yaklaşmasının yarattığı sorunlara dikkat çeken Adar, Türkiye’nin AB’den “teşekkür alan” tutumunun da fiiliyatta uluslararası hukukta suç kabul edilen “geri itme” olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.