Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope KKTC’de – Kuzey Kıbrıs’ın Rivierası, Akdeniz’in Las Vegası, 46 yıldır kapısına kilit vurulan Kapalı Maraş’ın hikayesi

Haber: Senem Görür

Kamera & Kurgu: Özgün Özgül

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı sonrası yerleşim ve iskâna kapatılan Kapalı Maraş’ın sahil bölümü 8 Ekim 2020 tarihinde halkın kullanımına açıldı. 4,5 kilometrelik bir alanın vatandaşlara açıldığı Kapalı Maraş‘ta, Demokrasi Caddesi olarak bilinen caddeyi ziyaret edebilmek ve bu cadde boyunca 2 kilometre yürümek mümkün. 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bir orduevi ve Birleşmiş Milletler’e (BM) ait bir gözlemevi bulunuyor. KKTC ziyaretimiz kapsamında Kapalı Maraş bölgesine gittik ve bölgenin hikayesini sizler için derledik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.