Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (95): Ensest faili neden tutuksuz yargılanır?

A.A. 17 yaşına kadar dokuz yıl boyunca babasının cinsel istismarına uğradı. Bu dokuz yıl boyunca annesi başta olmak üzere, aile büyüklerinin susması nedeniyle maruz kaldığı duygusal şiddetten de kurtulmaya çalıştı. Şimdi ise zorlu yargı sürecini tamamlamaya çalışıyor. Ensest faili babaya 13 yıl altı ay ceza verilmesine rağmen ilk derece mahkeme gibi istinaf kararı da tutuksuz yargılamanın devamı ile sonuçlandı. İlk şikayetten 5,5 yıl sonra Yargıtay aşamasına ulaşıldı ve hüküm giymesine rağmen fail hâlâ serbest. Yargının, çocuk cinsel istismarı faillerini tutuksuz yargılama ısrarı cezasızlık anlamına geliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.