Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moda dergisi ELLE, hayvanları korumak için basılı ve dijital sayılarında hayvan kürkü kullanmayı bırakacak

Dünyaca ünlü moda dergisi ELLE, bütün ülkelerdeki dergilerin editoryal ve reklam içeriklerinde kürk kullanımını sonlandırdıklarını açıkladı.

ELLE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Direktörü Valeria Bessolo LLopiz Reuters’a verdiği demeçte, “Bu, hayvan refahı konusundaki farkındalığı artırmak, sürdürülebilir ve yenilikçi alternatiflere yönelik talebi desteklemek ve daha insancıl bir moda endüstrisini teşvik etmek için gerçekten harika bir fırsat” dedi.

LLopiz, İngiltere-Oxfordshire’da düzenlenen The Business of Fashion’ın VOICES 2021 konferansındaki açıklamasında, derginin 45 küresel baskısının tümünün basılı ve çevrimiçi yayınlarında ve sosyal medya sitelerinde hayvan kürkü bulunan içeriğin yasaklanması için bir sözleşme imzaladıklarını belirtti. LLopiz ayrıca, Z kuşağı için kürk modasının geçtiğini de sözlerine ekledi.  

ELLE’nin sahibi Lagardère Group, sözleşmeyi hazırlarken Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Humane Society, Humane Society International ve Creatives4Change ile işbirliğine gitti.

Moda endüstrisi son yıllarda artan baskı nedeniyle hayvan kürkü kullanmayı bıraktı

Son yıllarda, bir dizi moda evi ve perakendeci, hayvan hakları gruplarının baskısı ve daha genç, etik ve çevreye duyarlı müşterilerin değişen zevkleri nedeniyle hayvan kürkünü ve derisini kullanmayı bıraktıklarını açıkladı. 

Eylül ayında Yves Saint Laurent, Gucci, Balenciaga ve Alexander McQueen gibi lüks moda markalarının bağlı olduğu lüks şirketler grubu Kering, tüm markalarının koleksiyonlarında hayvan kürkü kullanmayı bırakacağını duyurmuştu.

Kaynak: BBC, Reuters

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.