Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (95): SPoD’dan Emre Demir ile HIV/AIDS farkındalığı

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) HIV Çalışmaları Birimi’nden Emre Demir ile “Biz Olmadan Bizim İçin Bir Şey Yapamazsınız” başlıklı manifestosunu konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Can Özgül

Reji: Meryem Melek Köse, Özge Elvan

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu

  • Trans doktor Larin Kayataş, “genel ahlak” gerekçe gösterilerek meslekten men edilmişti. Larin Kayataş, artık özel hastanelerde çalışabildiğini duyurdu
  • 1 Aralık Dünya AIDS Günü vesilesiyle muhabirimiz Beyza Kural, Kaos GL İnsan Hakları Uzmanı Defne Güzel’e, HIV ile yaşayanların karşılaştıkları ihlalleri, hakları için kişilerin ve kurumların yapması gerekenleri sordu.
  • Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü yani HIV ile yaşayanlarla ilgili Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi verdi. HIV ile yaşayanların yaşadığı ayrımcılığa dikkat çeken Gülüm, HIV ile yaşayanların son yıllarda tedaviye ulaşmakta güçlük çektiğini söyledi
  • Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, herkes için ulaşılabilir, ücretsiz HPV aşısı için kanun teklifi verdi. Kemalbay kanun teklifinde, “HPV’ye bağlı gelişen kanserlerden aşı ile korunmak mümkündür” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.