Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tevhid ve Sünnet Cemaati geçmişini yok etmeye devam ediyor (2): IŞİD lideri Bağdadi’den “Şeyh” olarak bahsedilen dergi yazısı her yerden kaldırıldı

Liderleri Ebu Hanzala takma adlı Halis Bayancuk’un cezaevinde bulunduğu Tevhid ve Sünnet Cemaati’nin geçmişinden yok etmeye çalıştığı video ve yazıları sizler için bulup, haberleştirmeye devam ediyoruz. Geçen bölümde “Dolar ile Nasıl Sömürülüyoruz?” başlıklı videoda Hizb ut Tahrir, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El Kaide’den övgü ile bahseden Ebu Hanzala’nın, videonun şu anda yüklü olan halinden bu kısımları kaldırmasını haberleştirmiştik. 

Bu araştırmamızda ise 2014 yılında Tevhid ve Sünnet Cemaati’nin dergisinde yayımlayan bir yazının konusu ve bu yazının nasıl her yerden yok edildiğini haberleştirdik. Tevhid Dergisi, 32. sayısının 46. sayfasında yayımladığı “Recep Tayyip Erdoğan: Yeni Cumhurbaşkanı, Potansiyel ‘Halife” başlıklı yazıda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İslam’ın halifesi olup olmadığı” ele alınıyor. Bu yazı, derginin dijital ortamlarda bulunan nüshasından çıkartıldı.

Kerem Çağlar imzalı yazıda, eski IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’den “Şeyh Bağdadi” olarak bahsediliyor. Araştırmalarımıza göre Kerem Çağlar bir takma isim. 

Yazısında Bağdadi’den “Şeyh” olarak bahseden Çağlar, Erdoğan ve 2023 hedeflerinden ise olumsuz bir dille bahsediyor. 

İslam literatüründe “Şeyh” kavramı “bağlılık gösterilen, önder olarak kabul edilen” kişiler için kullanılıyor. Ayrıca yazıda IŞİD’in bayrağı taşıyan bir IŞİD savaşçısı bulunuyor.

Yazıdan çıkarılmış ve derginin dijital baskısından kaldırılan bölümün ayrıntılarını bulduk. İşte o kısımlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler