Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – Nevşehir: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ımız benim için bitti”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 2019 yerel seçimlerinde yüzde 51, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ise yüzde 34 oy aldığı Cumhur İttifakı’nın kalelerinden Nevşehir’deki vatandaşlara döviz kurundaki dalgalanmaları, ekonomideki sorunları ve erken seçim ihtimalini sorduk. Mikrofon uzattığımız gençlerden biri, AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmişte çok bağlı olduklarını ancak ekonomik kriz nedeniyle güvenlerinin kırıldığını belirterek, “Doların çıkması ve düşmesi sonrasında AKP’ye güvenim kalmadı. Ben Millet İttifakı’na oy vereceğim. Önceden koyu bir AKP’liydim ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ımız benim için bitti” diye konuştu.  

Haber: Zelal Direkçi

Kamera: Furkan Erdem

“Benim için AKP bitmiştir”

Medyascope’a konuşan Nevşehirli bir genç, ekonomik sorunlar nedeniyle mutsuz olduğunu ve cebindeki paranın hiçbir şeye yetmediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok seviyordum ancak ona güvenim kalmadı. Ekonomi modeli: Kim, kimden ne koparırsa. AKP her şeyi kaybetti. Z kuşağı olarak benim için AKP bitmiştir.”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ımız benim için bitti”

Ekonomik sorunlardan şikayet eden bir başka genç ise “Doların çıkması ve düşmesi sonrasında AKP’ye güvenim kalmadı. Ben Millet İttifakı’na oy vereceğim. Önceden koyu bir AKP’liydim ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ımız benim için bitti. Benim için sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş var” dedi.

“Yabancı dil öğrenip yurtdışına çıkmayı planlıyorum” 

İşsizlik ve yoksulluk gibi nedenlerle Türkiye’den gitmek istediğini aktaran bir vatandaş ise “AKP ülkeyi bitirdi. Çocukluğumda param en azından bir şeylere yetiyordu. Şu an mutlu değilim. Seçim için gün sayıyorum, Millet İttifakı’na oy vereceğim. Ülkede bir geleceğim yok, yabancı dil öğrenip yurtdışına çıkmayı hedefliyorum” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu’nu seviyoruz ama cumhurbaşkanı adayı olmasa daha iyi olur”

Bir başka vatandaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi modeli için “Bu ekonomi modeli falan değil, bu modelin adı ‘çevir kazı yanmasın’ modeli. Çin olabilmen için senin üretim yapabilmen lazım. İktidar benim için yok hükmünde, gitmelerini istiyoruz” yorumunda bulundu. Aynı vatandaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nu sevdiğini ancak kazanma ihtimalini düşük bulduğu için cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledi.

“Akşam konuşuyor, bankadaki param sıfıra iniyor

Medyascope’a konuşan bir emekli de ekonomik durumlarından şikayet etti. Emekli maaşlarına yapılacak zammın hiçbir anlamı olmadığını belirten bir vatandaş, “Emekli maaşımıza zam gelse aldığım zammı benzine, markete vereceğim. Hayat standartları nedeniyle iktidardan memnun değilim. Akşam konuşuyor, bankadaki param sıfıra iniyor. Dolar 18 liradan 11 liraya indi, aradaki farkı kim aldı, yine zengin aldı. Ben siyasi partilerin hiçbirine güvenmiyorum” dedi.

“AKP vatandaşa hiçbir şey vermedi, aksine vatandaştan çok şey götürdü”

Medyascope‘un sorularını yanıtlayan CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, kentte Cumhur İttifakı’nın oylarının ciddi oranda düşeceğini öne sürdü:

“Nevşehir tutucu bir bölgedir. CHP’nin oyu genelde yüzde 20, merkezde ise yüzde 10’du. İnsanların ekonomik bakımdan yaşantıları iyi olmazsa vaveylayı koparır. AKP vatandaşa hiçbir şey vermedi, aksine vatandaştan çok şey götürdü. Ben mevcut ekonomik kriz nedeniyle insanların dayanacak gücü kalmadığını ve bu nedenle seçimlerin Haziran 2022’de yapılacağını düşünüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.