Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kazakistan protestoları: “Türki Cumhuriyetlere askeri olarak yerleşmiş bir Rusya, Suriye’den sonra Orta Asya’da da Türkiye’nin ‘komşusu’ olacak”- Gül Berna Özcan ile söyleşi

Orta Asya ülkelerinin Rusya ve Çin ile ilişkileri üzerine uzun yıllardır çalışmalar yürüten Londra Üniversitesi’nden Gül Berna Özcan, Kazakistan’da yeni yılın ilk günlerinde başlayan protestoları ve protestolar karşısında rejimin takındığı tavrı değerlendirdi. Halkın birikmiş isyanını “terörle mücadele” adı altında şiddetle bastırmayı seçen Devlet Başkanı Tokayev’in Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’nı göreve çağırmasını “Kazakistan’ı Rusya’nın kucağına atmak” olarak niteleyen Özcan, Moskova’nın bu davetle Batı’ya, Çin’e ve Türkiye’ye ayar verme fırsatı yakaladığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler