Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müge İplikçi ile Zeytin Dalı – Cem Erciyes: Türkiye kitap üretimi tehlike altında

Zeytin Dalı‘nda bu hafta Müge İplikçi, Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes‘e artan enflasyonun 2022’de yayıncılık sektörünü ve yayınevlerini nasıl etkileyeceği üzerine sorular yöneltti.

Türkiye Yayıncılar Birliği‘nin (TYB) aldığı ortak bir kararla kitap dünyasına dair acil 2022 çağrısında bulunulmuştu. Birçok sektör temsilcisi, yaşanılan bu krizde insanların ilk önce kültür ve sanattan fedakârlık etmeye başlayacakları yönünde görüş bildirdi.

Dövizin artışıyla birlikte kağıt tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kitap fiyatlarında çok yüksek bir artışa gidildiğini belirten Cem Erciyes, “Şu anda kitap satışları çok parlak değil. Birçok yayıncı ya frene bastı ya da kontağı tamamen kapattı. Bu nedenle Türkiye kitap üretimi tehlike altında” derken TYB’nin çağrısına kulak verilmesi ve önlemler alınması yönünde uyarılarda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.