Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müge İplikçi ile Sabun Köpüğü (95): Düğmeler ve iliklendiği adresler

Tuhafiyeciye girdim ve giymekten bıktığım palto için değişik düğmeler aradığımı söyledim. O da hindistancevizi kabuğundan üretilmiş olan düğmelerden bahsetti bana.  ‘Bu,’ dedi , sizinle paltonuz arasında kopmuş olan ilişkiyi yeniden…. O sırada havayı döver gibi yaptı. Sanırım sözcükler ya da aradığı sözcük o sırada aklına gelmemişti. Kasanın arkasındaki patron kılıklı adam hemen devreye girip ‘onarır onarır’ diye tamamladı havada uçuşan hayali sözcüğü. Onarmak mı? Tuhaf tuhafiyecileri her zaman sevmiş biri olarak yol boyunca düşündüm ‘aslında neyi onarır bu düğmeler’ diye… Eski siyah düğmelerin yerine diktiğim hindistancevizli paltonun sefasını sürerken de geldi bu soru buldu beni.

Geçtiğimiz yüzyılın ünlü tiyatro yönetmenlerinden biri olan Peter Brooke’un çağdaş tiyatro için sözünü ettiği cümleyi de düşünmek o sıralarda farz oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.