Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (105): Esra Erol’da eril şiddet ve şiddeti savunma garabeti

Eşitsiz güç ilişkisiyle genç bir kadın, canlı yayında Esra Erol’un fail olduğu eril şiddete maruz bırakıldı. Doğru veya yanlışa dair hüküm vermek eril dildir ve bu tavırda aile desteklendi, toplumsal baskı genç kadın üzerinde bir kere daha kuruldu. Kadın ve çocuk hakları savunucusu olma iddiasıyla, kendi şiddetini savundu. Toplum ortalamasının en alt düzeyinden kalıp yargıları dayatmak savunuculuk değil. İlkin kadının özgür iradesini tanımak gerekir. Kadın ve çocuk hakları savunuculuğu için eşit düzlemde, eşit söz hakkıyla konuşmayı bilmek ve şiddet dilinden, kendi düşüncesini dayatma alışkanlığından uzaklaşmak gerekir.

Berrin Sönmez Feminist Bakış’ta bu hafta, “Esra Erol’da” programında yaşanan “eril şiddeti” ve Erol’un “kadın ve çocuk hakları savunucusu olma” iddiasıyla kendi şiddetini “savunma garabeti” üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.