Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (209): Prof. Dr. İştar Gözaydın ve Nilgün Arısan ile Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala kararı ne anlama geliyor? Türkiye için sonuçları ne olur?

Avrupa Konseyi’nin karar alma organı Bakanlar Komitesi, Osman Kavala‘nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen serbest bırakılmaması nedeniyle Türkiye aleyhine “ihlal prosedürü” başlattı. Bu, Türkiye’ye karşı ilk, Avrupa Konseyi tarihinde ise Azerbaycan’dan sonra ikinci ihlal prosedürü olacak. İdare hukuku ve siyaset bilimi profesörü İştar Gözaydın ile Türkiye Ekonomi Politikalar Araştırma Vakfı (TEPAV) Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan, kararın siyasi, hukuki ve ekonomik sonuçlarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.