Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Avustralya dünyaya yeniden “merhaba” diyor, Ottawa’da olağanüstü hal ilan edildi

Dünya genelinde koronavirüsün Omicron varyantı etkisini göstermeye devam ediyor. Kanada’nın başkenti Ottawa’da aşı karşıtı protestolar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Suudi Arabistan, umre için gelen ziyaretçilerin sağlığı için ülkeye giriş prosedürlerini güncelledi. Avustralya, iki yıl sonra turistlere sınırlarını açıyor. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Ottawa’da olağanüstü hal ilan edildi

Kanada’nın başkenti Ottawa’da aşı karşıtı protestolar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Kentte bir haftadır kamyoncuların aşı karşıtı protestoları sürüyordu. Bölgede bulunan protestocuların güvenlik görevlilerinden daha fazla sayıda olduğunu söyleyen Ottawa Belediye Başkanı Jim Watson, durumun kontrolden çıktığını söyledi ve bölgede acil durum ilan etti. Ülkede “Özgürlük Konvoyu” olarak bilinen eylemler, kamyon şoförlerine koronavirüs aşısı olma zorunluluğu getirilmesinin ardından başlamıştı.

Suudi Arabistan’dan yeni umre kuralları

Suudi Arabistan, umre için gelen ziyaretçilerin sağlığı için ülkeye giriş prosedürlerini güncelledi. Hac ve Umre Bakanlığı’ndan paylaşılan açıklamada, ülkeye umre veya ziyaret amaçlı gelen kişilerden son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR ya da antijen testi istendiği belirtildi. Söz konusu uygulamaya 9 Şubat 2022’den itibaren başlanacak.

Avustralya’da sınırlar tamamen açılıyor

Avustralya, iki yıl sonra turistlere kapılarını açıyor. Başbakan Scott Morrison, 21 Şubat’tan itibaren aşılanan turistlere sınırları tamamen açacaklarını duyurdu. Morrison, “Çifte aşı yaptırdıysanız, sizi Avustralya’ya tekrar davet etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. Avustralya salgının yayılmasını önlemek için sınırlarını Mart 2020’de kapatmıştı.

Çin’de 3,6 milyonluk sınır kenti Baise’de karantina ilan edildi

Çin’in 3,6 milyon nüfuslu Guangşi Cuang Özerk Bölgesi’ne bağlı Baise şehrinde karantina ilan edildi. İki günde 43 vaka tespit edilmesi üzerine şehre tüm giriş ve çıkışlar durduruldu. Vatandaşların da ilçeler arasında seyahat etmesi yasaklandı. Çin, koronavirüsü ortaya çıktığı yerde bastırmak için “sıfır koronavirüs” politikası uyguluyor.

Filipinler’de aşılanma teşvik ediliyor

Filipinler’deki bir çocuk aşı merkezi, çocukların aşılanmasını teşvik etmek amacıyla, aşı kampanyasının bir parçası olarak Ironman, Captain America ve diğer karakterler gibi giyinen eğlence sanatçılarını görevlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.