Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (156): Küresel fay hatlarının merkezinde Türkiye’nin dış politika tercihleri nasıl şekilleniyor?

Aydın Selcen Gündem Dışı‘nda bu hafta, üç temel küresel sınama üzerinden Türkiye’nin dış politikasında karşı karşıya olduğu tercihler üzerinde durdu. Selcen, öncelikle Ukrayna meselesinden bahsetti ve bu krizin Türkiye’nin hem Rusya ile ilişkilerine hem de Almanya ve Fransa başta olmak üzere Batı ile ilişkilerine yansıdığını belirtti. İkinci olarak Suriye meselesini vurgulayan Selcen, orada da Türkiye-Rusya ilişkisine değindi ve temel ulusal güvenlik sorununu da Suriye ve Irak kaynaklı IŞİD, El-Kaide ve Heyet Tahrir el-Şam gibi cihadist terör örgütleri olarak niteledi. Selcen bir diğer fay hattı olarak da, ABD’de Joe Biden’ın iktidara gelmesiyle birlikte Asya-Pasifik’e dönen ABD’nin Çin ile güç mücadelesinin, yeni bir “Soğuk Savaş” olup olmayacağı tartışmasını hatırlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.