Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriyeli Fayez Abu Kaf’ın şüpheli ölümü – Avukat Caner Murat: “Cinayet olduğunu düşünüyoruz”

Mersin’de yaşayan 25 yaşındaki Suriyeli Fayez Abu Kaf, 14 Şubat Pazartesi günü evinin yakınında asılı halde bulundu. Medyascope’a konuşan ailenin avukatı Caner Murat, olayla ilgili soru işaretlerine dikkat çekerek “Geç olmadan kamera kayıtlarına bakılmasını istiyoruz” dedi. Kaf’ın ailesinden A.K. ve mülteci hakları aktivisti Taha Elgazi de cinayetten şüphelendiklerini dile getirdi.

“Geç olmadan kamera kayıtlarına bakılmasını istiyoruz”

25 yaşındaki Abu Kaf’ın asılmış halde bulunduğu yerin yakınındaki bir berber dükkânının kamera kayıtlarında, olaydan bir gece önce, 13 Şubat’ta, siyah bir aracın defalarca o bölgeye girip çıktığı görülüyor. Ailenin avukatı Caner Murat, dosyanın yeterince araştırılmadığını ve kamera kayıtlarının tümünün incelenmesini istediklerini söyledi.

Murat, şöyle konuştu:

“14 Şubat sabahı, maktulün kardeşi, asılı bir şekilde buluyor kardeşini. Polise haber veriliyor. Olayın nasıl olduğuna dair bunun dışında bir bilgimiz yok. Olayın olduğu yere yakın olan bir berber dükkânı var. Kamera kayıtlarını inceledik. Bir tane araç olaydan bir gece önce dört-beş kere sabaha karşı oradan geçip geçip duruyor. İnceliyorlar, bakıyorlar. Olay ile ilgili biz de bilgi sahibi değiliz. Geç olmadan kamera kayıtlarına bakılmasını istiyoruz. Kamera kayıtlarının bir hafta 10 gün içinde silinmesi söz konusu.”

“Kimseye kamera kaydı sormamışlar”

Olayın yaşandığı yerde yoğun olarak yaşayan Suriyelilerin de rahatsız olduklarını ve korktuklarını söyleyen avukat Caner Murat, Abu Kaf’ın ölümünü şüpheli bulduklarını vurguladı:

“Savcılıktan şunu istiyoruz. Doğru düzgün bir araştırma yapılmamış, kamera kayıtları ile ilgili araştırma yapılmamış. Dükkân sahibi ve site yöneticileriyle görüştük. Kimseye kamera kaydı sormamışlar. Çevre sakinleri de bu olayın açıklığa kavuşmasını istiyor. Çünkü kendi bölgelerinde olan bir olay. Çocuklarının başlarına bir şey gelecek mi diye endişe ediyorlar. Bunları yazılı dilekçe ile savcılığa ilettik. Ölümün şüpheli olduğunu söyledik.”

“Can çekişen biri banktan destek alırdı”

Fayez Abu Kaf’ın bulunduğunda ayaklarının yere değdiğini ve hemen yakınında bir bank olduğunu söyleyen Murat, can çekişen birinin o banktan destek alarak hayatını kurtarabileceğini belirtti:

“Maktul öldüğünde ayakları yere değiyordu. Hemen 30 santim yan tarafında da bank var. İnsanların oturabileceği bir bank varken, can havliyle insanın kendini kurtarmaması mümkün değil. Hayatın akışına aykırı. Bir insan kafasına silahı dayar ve bir saniyede ölür. Fakat can çekişirken kendini kurtarmaya çalışır. Bu yüzden olayın bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. Kamera kayıtları çok önemli.”

Davada iki gizli tanık olduğunu ancak tanıkların Suriyeli oldukları için ifade vermeye çekindiklerini, isimlerinin dosyada geçmesini istemediklerini söyleyen Murat, yaşanan olayın gizli tanıkların ifadesinden sonra aydınlanabileceğini söyledi.

“İntihar eden biri kendini kapalı bir yerde öldürür”

Medyascope’a konuşan Fayez Abu Kaf’ın ailesinden A.K. de olayın bir cinayet olduğunu düşünüyor. Abu Kaf’ın kendi halinde biri olduğunu söyleyen A.K., “İntihara meyilli olduğunu düşünmüyoruz. Sadece şunu biliyorum, öldürmüşler” dedi.

Medyascope’a değerlendirmelerde bulunan mülteci hakları aktivisti Taha Elgazi, de, olaydan sonra aile ve komşularla konuştuğunu söyledi. İntihar eden birinin sokakta kendine zarar vermeyeceğini söyleyen Elgazi, “Komşular, bu gencin üç sene önce babasıyla birlikte hacca gittiğini söyledi. ‘Çok dindar bir insan. Allah’a imanı çok güçlü biri, böyle bir şey yapmış olamaz’ dediler” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.