Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (108): Bakan Yanık’tan itiraf gibi açıklama

Feminist Bakış’ta bu hafta Berrin Sönmez, kadına şiddet ve cinsel istismarla ilgili çalışmalar yürüttüğüne dair açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, “Bugüne kadar mücadelemizi ağırlıklı olarak mağdur odaklı gerçekleştiriyorduk. Mağduru korumaya, güvenlik tedbirleri almaya odaklandık. Mağdur odaklı çalışmamızı bir tarafa bırakmaksızın fail odaklı yaklaşımı hayata geçireceğiz” sözlerine yönelik eleştirilerini aktardı. Bakan Yanık’ın kadına yönelik şiddetle mücadelede fail odaklı çalışma dönemi başlatacaklarına dair değerlendirmelerde bulunan Sönmez, faile eğitmek maksadıtyla hizmet sunulmasını devletin kadını şiddetten korumak yerine eril şiddet failini desteklemesi anlamına geldiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.