Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (109): İttifaklar, toplumsal cinsiyet sınavından neden geçemedi?

Siyasete uzlaşma kültürü getirme potansiyeli olan ittifaklar henüz bugünün medeniyet eşiği engelini aşamadılar. İkinci ve üçüncü ittifaklar adına yapılan açıklamalar, tarihi sorumluluk vurgusu ile demokratikleşmeyi işaret ediyor. Tarihi sorumluluk aynı zamanda bir medeniyet eşiğini aşma kararlılığı gerektiriyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini hâlâ söze ve yazıya dökemedi ikinci ve üçüncü ittifak partileri. Kadın hakları ve LGBTİ+ hakları bugünün sorunu ama şimdi adını bile kullanamadılar. Böyle devam ettiği takdirde yarının da sorunu olur ve o tarihi fırsat kaçırılır. Demokrasinin de bugünden farklı olması beklenmez.

Berrin Sönmez Feminist Bakış’ta değerlendirdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.