Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna’da Berdyansk Limanı’nda kalan Türk gemi kaptanı anlattı: “Devletimizden kurtarılmayı talep ediyoruz”

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının yedinci günündeyiz. Bu süre içerisinde orada mahsur kalan vatandaşların neler yaşadığını anlatıyoruz. Bugün de 28 Şubat tarihinde Rusların eline geçen Berdyansk Limanı’nda mahsur kalan Türk denizcilerle konuştuk. “Fırat” gemisinin kaptanı Saim Yazgan, sığınakta kaldıklarını ve tedirgin olduklarını söyledi.

Hasar gören gemi parçaları

Türk işletmeli M/V Fırat gemisi (motor vessel – motor gücü kullanan gemi) bir haftadır Ukrayna’nın güneyindeki Berdyansk Limanı’nda. Savaşın başlamasının ardından geminin yüklemesi durduruldu. İki gün önce de Berdyansk Rusların eline geçti. Fırat gemisinde bir hasar yok ancak -yukarıda da gördüğünüz gibi- limanda bulunan başka gemilerde hasar var. Fırat gemisi kaptanı Saim Yazgan, kendisine “Güvendesiniz” dendiği günde bile limanın iki kere saldırıya uğradığını ve bu yüzden güvende olmadıklarını düşünüyor:

“Liman içinde güvenli bir alandaydık ancak iki gün önce liman içi bombalanmaya başlandı. Biz kendimizi güvene aldık, can ve mal güvenliğimiz yok. Bugün öğlene kadar da alarm durumu devam ediyor. Bekliyoruz ancak korkuyoruz. Güvenli alanda olduğumuz söyleniyor. Olmaz deniyor ama iki gün önce de ‘olmaz’ demişlerdi. Açıkçası ikinci bir patlama olmasından korkuyoruz.”

Sığınaktan görüntüler

“Devletimizden kurtarılmayı talep ediyoruz”

“Fırat” gemisi bir yandan da bakanlıklarla da iletişim içinde. Şu anlık net bir planlama olmadığını söyleyen Yazgan ve personelinin isteği gemileriyle birlikte limandan ayrılmak:

“Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile iletişime geçtik. Gerekenin yapıldığı bize iletildi. Ancak şu an net bir planlama yok. Bir an önce gemimizle ayrılmak istiyoruz. Nerede ne olacağı belli değil, tedirginiz. Bir an önce savaşın bitmesini istiyoruz. Devletimizden kurtarılmayı talep ediyoruz.”

https://twitter.com/Medyascopetv/status/1499035142047870981

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.